Tuusulalainen mies vonkasi jäähyväisseksiä ja raiskasi - elämäntilanne lievensi tuomiota

Julkaistu:

Väkivaltainen raiskaus
Uusi perhe ja työpaikka vaikuttivat siihen, että Helsingin hovioikeus muutti raiskaajan tuomion ehdolliseksi vankeusrangaistukseksi.
Hovioikeus otti rangaistusta mitatessaan huomioon myös sen, ettei miestä ole viimeisen kymmenen vuoden aikana tuomittu ehdottomaan vankeuteen.

Sen vuoksi rangaistuslajin valinnassa lähtökohta oli hovioikeuden mukaan ehdollinen vankeusrangaistus huolimatta siitä, että kyse oli seksuaalirikoksesta.

- Koska pääkäsittelyssä on käynyt ilmi, että (miehen) elämäntilanne on rikokseen syyllistymisen jälkeen muuttunut siten, että hänellä on perhe ja työpaikka, vankeusrangaistuksen tuomitseminen ehdottomana on epätarkoituksenmukaista, hovioikeus perusteli.

Helsingin hovioikeus tuomitsi 41-vuotiaan tuusulalaismiehen raiskauksesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta 1,5 vuodeksi ehdolliseen vankeuteen ja sekä 50 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Tuusulan käräjäoikeus oli tuominnut miehen samoista rikoksista 1,5 vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.

Mies raiskasi entisen avopuolisonsa väkivaltaisesti koko illan ja yön jatkuneen painostuksen jälkeen. Mies vaati jäähyväisseksiä, mutta nainen ei siihen suostunut.

Mies sanoi naisen mukaan, että seksiä tullaan harrastamaan joko hyvällä tai pahalla.

Mies repi naista hiuksista, löi pään seinään ja raiskasi. Uhrin mukaan mies sanoi, että voi hakata naisen pään seinään tuusan nuuskaksi. Teon jälkeen mies vielä kuristi naista. Käräjäoikeus piti tekoa erityisen vakavana. Mies toteutti tekonsa naisen lukuisista kielloista huolimatta ja naisen lapsen nukkuessa samassa asunnossa.

Mies joutuu korvaamaan naiselle yhteensä 6000 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt