Niinistö kaahasi Lexuksella lapset kyydissään – "Nöyrää poikaa poliisiauton takapenkillä"

Julkaistu:

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) vastasi tänään eduskunnassa toimittajien kysymyksiin saamistaan ylinopeussakoista.
Niinistö paljasti saaneensa sakot ollessaan perheensä kanssa matkalla Helsingistä Turkuun maaliskuun alussa. Niinistön mukaan poliisi mittasi hänen nopeudekseen Turun moottoritiellä Paimion kohdalla 139 kilometriä tunnissa 100 kilometrin rajoituksella. Hän kertoo saaneensa tilanteesta 18 päiväsakkoa, josta kertyi maksettavaa yli 1500 euroa.

- Olen tästä hyvin pahoillani, että olin näissä hyvissä keliolosuhteissa varomaton ajonopeuden suhteen. Olen sakkoni maksanut, ja rangaistus oli nöyrästi vastaanotettu. Kyllä siinä oltiin nöyrää poikaa poliisiauton takapenkillä, Niinistö kuvaili iltapäivällä eduskunnassa.

Kyydissä olivat Niinistön ex-puoliso sekä perheen kaksi alle 10-vuotiasta lasta. Alla oli autojen yhteiskäyttöpalvelun Lexus-merkkinen hybridiauto, joka oli Niinistön mukaan hänelle ennestään tuttu kulkupeli.

Niinistön mukaan perhe oli matkalla sukujuhlaan.

- Meillä ei varsinaisesti ollut kiire, mutta ylinopeutta ei saa ajaa missään olosuhteissa.

Niinistön mukaan rajusta ylinopeudesta huolimatta poliisi antoi hänen pitää ajokorttinsa.

- Tässä tapauksessa poliisi arvioi normaalikäytännön mukaan liikenteen määrää, joka oli kohtuullista. Näkyvyys oli hyvä ja tien pinta kuiva, eli keliolosuhteet olivat sellaiset, että päiväsakkojen määrää korjataan alaspäin. Poliisi sanoi, että tässä ylinopeudessa näissä olosuhteissa korttia ei keneltäkään pois oteta, Niinistö sanoi.

Hän ei katso saaneensa tilanteessa erityiskohtelua ministeriasemansa vuoksi.

- Hän (poliisi) totesi, että joka ikisessä sakkoilmoituksessa siltä päivältä ovat nämä samat määritelmät, eli on arvioitu kelin olleen hyvä ja liikennemäärän kohtuullinen. Totesin poliisille haluavani varmistaa, että minua kohdellaan kuin ketä tahansa kansalaista, ja hän sanoi, että näin toimitaan, Niinistö vakuutti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt