Ville Niinistö tunnusti täysin yllättäen isot ylinopeussakot - "Olen pahoillani"

Julkaistu: , Päivitetty:

autokohu
Autokohu ympäristöministeri Ville Niinistön (vihr.) ympärillä jatkuu. Nyt hän selvittää vapaaehtoisesti tiedotteessaan auton käyttöään sekä ylinopeussakkojaan.
Ville Niinistö haluaa tuoda auton omistajuusjutun lisäksi julki saamansa ylinopeussakon.

Niinistö sai ylinopeudesta sakot maaliskuun alussa matkalla moottoritietä Helsingistä Turkuun. Niinistö aikoi odottaa asian julkistamisen suhteen sen lainvoimaisuutta, mutta nyt auton käyttöön liittyvien kysymysten ollessa esillä hän pitää parempana myös tämän asian julkituomista.

- Otan nöyrästi vastaan rangaistuksen, joka minulle oikeutetusti langetettiin. Olin varomaton ajonopeuden suhteen hyvissä keliolosuhteissa. Ei ole syytä selitellä tapahtunutta vaan pyytää rehellisesti anteeksi huonoa toimintaani, Niinistö sanoo.

Lieventäviä asianhaaroja


Niinistö ei ole ennen saanut sakkoja. Poliisin mukaan kohtalainen liikenne, hyvä näkyvyys ja kuiva tienpinta vaikuttivat normaalikäytännön mukaisesti päiväsakkojen määrään lieventävästi.

- Haluan tuoda asian avoimesti julki, jotta vihreiden puoluekokousedustajat ovat tietoisia asiasta puoluekokouksessa toukokuussa. Olen pahoillani ja vaadin itseltäni jatkossa entistäkin enemmän, Niinistö sanoo.

Sakot tulivat, kun Niinistö oli perheensä kanssa matkalla sukutapaamiseen. Paimion kohdalla Niinistö sai sakot ajettuaan 139 km/h nopeutta. Alueella oli voimassa moottoritien talviajan rajoitus 100 km/h. Poliisi määräsi 18 päiväsakkoa, joka vastaa 1566 euron summaa. Niinistö ajoi yhteiskäyttöautolla.

Ajoi "silloin tällöin"


Helsingin Sanomat kertoi tiistaina, että Niinistö on todennäköisesti rikkonut autoverolakia. Niinistö kertoo ajaneensa ex-vaimolleen Ruotsiin rekisteröityä autoa silloin tällöin. Niinistön lähettämän tiedotteen mukaan hän soitti aamulla tulliin selvittääkseen asian. Tullin mukaan käytäntö on, että jatkossa on tehtävä toimenpideilmoitus väliaikaisesta auton käytöstä, jos satunnaista tarvetta ilmenee. Tulli ei ryhdy toimiin taannehtivasti.

Paljon huomiota herättänyt Ruotsin rekisterikilvissä ollut Ford Focus on Niinistön mukaan nyt ajettu Ruotsiin ja sitä käyttää ex-vaimo - Niinistö käyttää City Car Clubia.

Niinistö kertoo myös selvittäneensä eduskunnan hallinnolle autohallin käyttöä. Asiassa ei ole ollut Niinistön mukaan huomautettavaa. Auto jäi yli talven halliin, koska lumi tuli yllättäen ja Niinistö sopi ex-vaimonsa kanssa, että kesärenkailla varustetulla autolla ei ole syytä lähteä talviliukkaille teille.

Niinistön ex-puolison, Ruotsin vihreiden puheenjohtajan Maria Wetterstrandin nimissä oleva Ford Focus -henkilöauto on ollut Niinistön mukaan käytössä pääasiassa Ruotsissa, mutta vuonna 2007 hankittua autoa pidettiin Suomessa lomilla.

Niinistön auto pulpahti julkisuuteen, kun Helsingin Uutiset kertoi viime viikolla, että se on seissyt viime syksystä asti pölyttymässä eduskunnan autotallissa, mikä on talon käytäntöjen vastaista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt