Kotimaa

Alppilan kahakka ylimmälle syyttäjälle

Julkaistu:

Valtakunnansyyttäjänvirasto tekee syyteharkinnan Alppilan yläasteen kahakasta, kunhan poliisi saa esitutkinnan valmiiksi.
Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske kertoo, että valtakunnansyyttäjänvirasto (VKSV) otti asian itselleen oma-aloitteisesti. Tavallisesti tämänkaltainen rikosepäily harkittaisiin paikallisessa syyttäjänvirastossa.

- Katsomme, mitä asia pitää sisällään. Tämä on saanut aika paljon huomiota osakseen, ja tapauksella on osittain poikkeuksellinen luonne. Tällä tavalla saamme asian kertaheitolla syyttäjänlaitoksessa ratkaistuksi, Kalske sanoo.

Epäiltynä pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta on erityisopettaja Antti Korhonen, joka 25. maaliskuuta poisti vastaan hangoitelleen oppilaan ruokalasta selästä työntämällä.

Komisario Outi Petersohn Helsingin poliisista kertoo, että tavallisessa tapauksessa hän olisi jo vapauttanut Korhosen epäilystä ja tehnyt päätöksen, ettei asiassa ole näyttöä rikoksesta. Tapauksen saaman valtavan julkisuuden takia hän kuitenkin katsoi, että juttu on parempi tutkia vielä perusteellisemmin ja lähettää astetta lainoppineemman tahon eli syyttäjän arvioitavaksi.

- Katsoin, että yleisen edun nimissä näin on parempi, jotta asiaan saadaan täysi selvyys ja Suomen kouluihin työrauha, Petersohn sanoo.

VKSV:n päätöksen myötä ratkaisu siirtyy nyt siis vielä pykälän arvovaltaisemmalle taholle.

Korhosen osalta kuvio tarkoittaa sitä, että hän joutuu kantamaan rikosepäilyä niskassaan hieman pidempään kuin muutoin. Juttu on kuitenkin tarkoitus käsitellä nopeassa aikataulussa. Esitutkinta valmistuu ensi viikolla, ja arvioiden mukaan VKSV:n ratkaisukin voitaneen odottaa lähiviikkoina.

Korhosen oman oikeusturvan ja hänelle annettujen potkujen jatkokäsittelyn kannalta saattaa myös olla parempi, että asiassa saadaan korkeamman tahon päätös, joka pohjaa perusteelliseen tutkintaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt