Poliisi hämmästyi - koululainen ajoi traktorimönkijällä tutkaan 106 km/t - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi hämmästyi - koululainen ajoi traktorimönkijällä tutkaan 106 km/t

Kuvan traktorimönkijä ei liity tapaukseen.

Julkaistu: 17.2.2013 10:09

Kyydissä 13-vuotias - mönkijällä olisi saanut ajaa vain 40 km/t.

Paikkakuntalainen 15-vuotias koululainen hurjasteli liikkuvan poliisin partion tutkaan traktorimönkijällä 106 km/t:n nopeudella Humpintiellä Karstulassa Keski-Suomessa.

Kyydissä hänellä oli 13-vuotias koululainen.

Alueella on 60 km/t:n nopeusrajoitus. Mönkijä on rekisteröity maataloustraktoriksi, jolla suurin sallittu nopeus on 40 km/t.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ja hänen ajo-oikeutensa peruutettiin toistaiseksi.

Traktorimönkijä määrättiin valvontakatsastukseen, ja rekisterikilpi otettiin pois. Tapahtumahetkellä muuta liikennettä oli jonkin verran, mutta Keski-Suomen poliisilaitoksen mukaan huomionarvoista on, ettei kuljettaja ymmärtänyt, mihin vaaraan hän itsensä asetti.

Poliisi muistuttaa, että kyseisen kulkuneuvon ajovalot jäävät tien varsilla olleiden lumipenkkojen taakse näkymättömiin.

Lisäksi tien pinta oli kostea ja osittain jäinen. Tien reunoilla ja ajokaistojen välissä oli lumipolannetta.

Ajoneuvon omistajaa epäillään ajoneuvorikkomuksesta, koska oli omistajana laiminlyönyt velvollisuutensa pitää kulkupeli liikennekelpoisena, ja lisäksi lievästä veropetoksesta, koska verovapaa traktori oli menty muuttamaan verolliseksi nelipyöräksi.