Perussuomalainen valtuutettu hämmensi Facebookissa: "Se oli huumoria"

Perussuomalaisten valtuutettu Kankaanpäässä, Teuvo Roskala, ehdotti Facebookissa äänestyskieltoa naisille.

5.2.2013 8:04

Roskalan Facebook-sutkautus ja sen poistaminen nousivat uutiseksi Satakunnan Kansan sivuilla.

- Se oli huumoria. En usko, että ensimmäisen kauden valtuutettu tällaisesta pienestä kaupungista voi vaikuttaa siihen, kuka Suomessa saa äänestää, Teuvo Roskala muistuttaa, jos asia ei ole jo muuta kautta selvinnyt.

Teitte päivityksenne perjantaina kello 21. Oliko pohjaksi nautittu vitsijuomia?

- Ei, jos ei saunaolutta lasketa mukaan, mutta ei sillä ole tällaiseen isoon mieheen merkitystä.

- Mattihan (Putkonen) sanoi meille, että ei saa mennä "veispuukkiin", kun korkki narahtaa. Ja siitä on pidetty kiinni, että ei mennä, jos vedetään kossua alle, että ei tule kirjoiteltua ihan mitä tahansa.

Roskala taustoittaa löylyn jälkeistä huumorinleimahdustaan gallupilla.

- Olin tekstiteeveestä katsonut, että perussuomalaisten kannatus oli miehissä 23,6 % ja naisissa 11,5 % ja vanhastaan tiedetään, että pääkaupunkiseudulla akateemisesti koulutettujen nuorten naisten keskuudessa se on ehkä 1 prosentti.

- Provokaattista se totta kai oli. Ja yleistä keskustelua siitä, pitääkö äitien mennä heti töihin vai ottaa ensin vapaata lasten tekemiseen ja kasvattamiseen. Seitsemän tai kymmenen vuotta. Vaikeaahan se voi olla, kun elämä on nyt erimoista kuin 60-luvun agraariyhteiskunnassa.

Roskala suree yleistä huumorintajuttomuutta ja muutenkin itsensä kaltaisten ihmisten puolesta.

- Lihaa syövä keski-ikäinen vähän ylipainoinen maalaismies on halveksittu rotu. Katsovat minuakin nenänvartta pitkin kun käyn kesäisin kaupungissa.

- Toimittajista 40 % on vihreitä ja perussuomalaisia on 1,7 %, joten tämä on kovaa mediapeliä. Toivoisin silti, että sanan- ja mielipiteen vapaus säilyisivät.

Ja huumorinvapaus?

- Huumorin myös. Se tuntuu katoavan, kun enää ei uskalla sanoa... no, miesporukoissa juttu voi vielä lentää, mutta jos on naisia mukana, niin katsotaan tarkemmin, mitä sanotaan, tai jos töissä on 30-40 -vuotiaita kouluja käyneitä naisia, katsotaan myös.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?