Halosen kissa sai nimekseen Meggi: "Se on kiltti ja utelias"

Presidentti Tarja Halosen lahjakissa saapui Helsingin Rautatieasemalle kaksi minuuttia etuajassa

17.1.2013 11:46 | Päivitetty 17.1.2013 19:09

Kissa matkasi Suomeen Tolstoi-junalla Moskovasta.

Jännitys Helsingin Rautatieasemalla torstaina oli pienoinen, kun Tolstoi-juna lähestyi asemaa.

Vaunussa numero viisi oli nimittäin pääministeri Dmitri Medvedevin presidentti Tarja Haloselle lahjoittama ja nyt jo viisi kuukautta vanha Neva masquerade -rotuinen naaraskissa.

Kissa on syntynyt 4. elokuuta 2012. Kissan nimi virallisissa papereissa on Meggi.

Pääministeri Medvedevillä on samanlainen kissa, jonka nimi on Dorofei.

Tarja Halonen on vitsaillut, että pitää uudelle kissalle ristiäiset ja kutsuu kummitädiksi entisen lehdistöpäällikkönsä Eila Nevalaisen.

Kun naamiokissaksi kutsuttu pikkupörrö lopulta saapui Helsinkiin, sillä oli mukanaan oma saattaja Venäjän Suomen-suurlähetystöstä, ministerineuvos Leonid Anishimov. Hän on itsekin tunnettu kissoistaan.

Kun herra Anishimov astui kissan kanssa asemalaiturille, pieni eläin ihmetteli Suomen kylmyyttä kuljetuskopassa. Toimittajakin heltyi, sillä kisu oli niin suloinen.

Lahjakissan kanssa Suomeen matkannut Anishimov kertoi, ettei kissa ollut oikein malttanut nukkua 14 tunnin matkan aikana.

"Se sai ihan vapaasti liikkua vaunuosastossamme"

- Se on kiltti ja utelias, ja sillä on vahva luonne. Ei se oikein nukkunut matkan aikana, koska uteliaana se tutkiskeli junavaunuosastoa. Se sai ihan vapaasti liikkua vaunuosastossamme, sillä se on sisäsiisti, herra Anishimov kertoi.

Presidentti Tarja Halonen tapaa uuden kissansa torstaina iltapäivällä, jolloin se luovutetaan hänelle Venäjän suurlähetystössä.

Kun pääministeri Dmitri Medvedev kävi viime syksynä Suomessa, hän tapasi hyvän ystävänsä Tarja Halosen yksityisesti virallisen ohjelman ulkopuolella. Tuolloin Medvedev sanoi, että Halonen saa lahjaksi kissan.

Presidentti Halosella oli aikoinaan kaksi maatiaiskissaa Rontti ja Miska. Nyt hänellä on vahvaluonteinen Neva masquerade.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?