Kotimaa

Kiitotielle karannut koira sekoitti lentoliikennettä Helsinki-Vantaalla

Julkaistu: , Päivitetty:

Oulusta reittilennolla Helsinki-Vantaa lentoasemalle matkustanut 2,5-vuotias saksanpystykorvanarttu Sipu aiheutti hämminkiä juoksemalla vapaana lentoaseman kiitotiellä.
Sipu oli onnistunut lennon aikana vapautumaan lentokoneen ruumassa  kuljetushäkistään. Koneen laskeuduttua se karkasi avonaisesta lastiruumasta kuormaajiltaan.

Sipu juoksenteli pitkin kiitotietä ja mm. yksi laskeutumassa ollut lentokone joutui lennonjohdon määräyksestä uusimaan laskunsa. Kiitotiellä esteenä olivat koiran perässä olleet poliisit ja lentokentän henkilökuntaa, jotka yrittivät saada kiinni karkulaista.

Kiinniottajilla oli katkeamaton radioyhteys lennonjohtoon, joka järjesteli lentoliikennettä  sen mukaan, missä koira ja sen takaa-ajajat kulloinkin  liikkuivat.

Kenellekään ei aiheutunut vaaraa tilanteesta. Sipu saatiin viimein ajettua pois kiitotieltä huoltotielle, jossa se saatiin maastosta kiinni vahingoittumattomana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sipun tassut eivät kestäneet juoksualustan liukkautta estävää karkeaa soraa, minkä vuoksi  se joutui menemään eläinlääkärin hoitoon isäntänsä saattelemana, poliisi tiedotti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt