Poliisi pamputti humalaiseksi luulemansa rukoilijan

Julkaistu:

HELSINKI
Poliisipartio luuli kadulla polvistuneena rukoillutta miestä humalaiseksi.
Kun mies hurjistui hartaudenharjoittamisen keskeyttämisestä, poliisi taltutti hänet teleskooppipatukalla.

Outo välikohtaus tapahtui Helsingissä lokakuun alkupuolella.

Ulkomaalaislähtöinen mies oli kertomansa mukaan tekemässä kadulla aamurukousta. Hän oli ottanut tavarat pois taskuista rukoushetken ajaksi.

Rukoilija muistelee jonkun miehen tulleen paikalle ja puhuttaneen häntä. Koska rukous oli kesken, hän ei voinut vastata eikä nousta paikaltaan. Mies havaitsi rukouksen loputtua puhuttajan poliisiksi, joka kävi kiinni häneen.

Miehen mukaan poliisi yritti repiä hänen kädestään rukouskirjaa, jota hän ei kuitenkaan voinut antaa, koska "poliisi ei ollut pessyt käsiään".

Miehen luokse tullut poliisimies luuli miehen liittyvän asuntomurtoyritykseen. Koska mies oli polvillaan kadulla, poliisille tuli mielikuva "sammuneesta tai hyvin päihtyneestä" henkilöstä.

Kun mies nousi ylös kiihtyneenä ja kädet nyrkissä ja lähestyi poliisimiestä, tämä löi miestä teleskooppipatukalla ensin reiteen ja sitten olkavarteen.

Syntyi painiottelu, jonka päätteeksi rukoilija saatiin aisoihin kahden poliisipartion voimin. Miehen nilkka murtui rytäkässä.

Kihlakunnansyyttäjä on määrännyt esitutkinnan lopetettavaksi muun muassa pahoinpitelystä epäillyn poliisimiehen osalta. Syyttäjä arvostelee poliisimiestä siitä, että tämä otti teleskooppipatukan esille tilanteessa, jossa kohdehenkilö on ollut makaamassa maassa.

Poliisimiehen käyttämiä voimakeinoja syyttäjä ei pidä kuitenkaan liiallisina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt