Salolainen vastaa syytöksiin juutalaisvastaisuudesta: "Käsittämätöntä"

Julkaistu:

Kansanedustaja Pertti Salolainen (kok) puolustautuu juutalaisjärjestön syytöksiä vastaan.
Kohu syntyi, kun natsirikollisia jäljittävä Simon Wiesenthal -keskus ilmoitti pitävänsä Salolaisen puheita antisemitistisinä. Salolainen kertoi Yle Aamu-tv:n haastattelussa Yhdysvaltojen vaikutusvaltaisen juutalaisväestön vaikuttavan maan Lähi-idän politiikkaan.

- On käsittämätöntä että ulkopoliittinen analyysini olisi juutalaisvastainen. Minulla ei ole mitään tekemistä juutalaisvastaisuuden kanssa. Sen monet juutalaiset ystävänikin voivat todistaa, Salolainen ihmettelee iltapäivällä lähettämässään tiedotteessa.

Hän kertoo esittäneensä puhtaasti ulkopoliittisen analyysin, jossa käsitteli uskontoon liittyvien sisäpoliittisten syiden vaikutusta Yhdysvaltojen Lähi-idän politiikkaan.

- Maassa on vahva uskonnollisten liikkeitten lobby joka puolustaa Israelia. Tässä juutalaisvähemmistöllä on suuri merkitys. Uskonnollisten liikkeitten vahvan merkityksen senaatissa ja kongressissa olen todennut monilla Yhdysvaltain matkoilla, hän sanoo.

Salolainen muistuttaa maan ulkopolitiikan taustojen ymmärtämisen olevan tärkeää Lähi-idän rauhanpyrkimysten kannalta.

- EU on ainakin toistaiseksi osoittautunut liian tehottomaksi rauhanrakentajaksi. Neuvottelut osapuolten välillä olisi saatava käyntiin mitä pikimmin ja yhdyn Yhdysvaltain uusiin vaatimuksiin siirtokuntarakentamisen lopettamiseksi. Jos se jatkuu kahden valtion mallia on erittäin vaikea toteuttaa.Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt