Kotimaa

Kohudosentti Bäckman "pakeni ulkomaille" - Nyberg odottaa suoraan ohjelmaansa illalla

Julkaistu:

Venäjän ääni -radioaseman mukaan dosentti Johan Bäckman on paennut perheineen jo ulkomaille Suomen tiedotusvälineiden vainoa. Arto Nyberg kuitenkin odottaa Bäckmania tänä iltana suoraan tv-ohjelmaansa.
Ilta-Sanomat tiedusteli Nybergiltä sunnuntaina iltapäivällä, onko Bäckman perunut osallistumisensa ohjelmaan.

- Ei ole kuulunut mitään, joten toivossa eletään. Perjantaina hän vielä kuittasi ok:n tulostaan, Nyberg vastasi.

Kohu Bäckmanin pakoretkestä alkoi venäläisviestimissä lauantaina, kun useat välineet tiesivät kertoa, että "suomalainen ihmisoikeustaistelija" on joutunut pakenemaan kotoaan maan alle Suomen tiedotusvälineiden ja viranomaisten vainoa.

Voice of Russian
englanninkielinen uutinen lauantailta kello 17.03 Moskovan aikaa menee kuitenkin tätäkin pidemmälle. Sen mukaan Bäckman on paennut perheineen jo ulkomaille ja harkitsee parhaillaan turvapaikan hakemista ulkomailta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Tunnen oloni hyvin epämiellyttäväksi. Näen tuntemattomia henkilöitä ja epäilyttäviä autoja taloni lähellä. Media tekee kaikkensa pilatakseen maineeni Suomessa, koska minä puolustan venäläisiä äitejä, ja hallitus syyttää minua vakoilijaksi. Suomalaiset yliopistot kertovat minulle, ettei palveluksiani professorina enää tarvita. Tilanne on hyvin riskialtis. Minut saatetaan jopa salamurhata, Bäckman sanoi radioaseman englanninkielisen uutisen mukaan.

Voice of Russia kertoo myös, että venäläisiä puolustavaa aktivistia syytetään Suomessa väärän tiedon antamisesta lapsikonflikteista ja "Suomi uskoo siksi menettäneensä pysyvän jäsenyytensä YK:ssa".

Lienee paikallaan todeta, että todellisuudessa Suomi ei ole menettänyt jäsenyyttään YK:ssa. Lisää tietoja Bäckmanin maastapaostakin saataneen illalla, mikäli hän ilmaantuu - tai ei ilmaannu - Nybergin ohjelmaan.

Arto Nybergin suora keskusteluohjelma nähdään sunnuntai-iltana Ylen TV1-kanavalla kello 19.45.