8-vuotiaan surma: Tällä ääninauhalla isä selittää Eerikan hiustenlähdön

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

8-vuotiaan Eerikan murhasta syytetty isä selitteli tytön äidin esittämiä väkivaltaepäilyjä Helsingin käräjäoikeudessa 4. lokakuuta 2011. IS julkaisee otteen ääninauhalta, jolla mies selittää toimintaansa.

Käräjäoikeudessa käsiteltiin huoltajuuskiistaa. Eerikan äiti oli nostanut kanteen, jossa hän vaati tytön huoltajuutta ja laajempia tapaamisoikeuksia.

IS:n hankkimat äänitallenteet paljastavat, kuinka isä onnistui puhumaan lapsen itselleen. Tallenteella isä selittää tytön hiustenlähtöä sekä hänestä tehtyjä lastensuojeluilmoituksia.

Käräjäoikeus antoi istunnon jälkeen väliaikaismääräyksen, jonka perusteella tyttö jäi edelleen asumaan isänsä luo. Tyttö sai surmansa ennen kuin huoltajuuskiista saatiin käräjäoikeudessa päätökseen.

Näin kuuleminen etenee:

Käräjätuomari: "Sitten tämä hiustenlähtökysymys. Tämä ei kai tullut teille ihan uutena yllätyksenä?"

Isä: "Tiedän, että ilmoitus on tehty. Mielenkiintoista vain, että se juuri nyt on tehty. Hiustenlähtöasiahan tapahtui kesän alussa. Mutta ilmoituksiahan on tehtailtu jo aiemminkin useita, näitä on tässä vino pino. Ensimmäinen 23.8., aiheettomia lastensuojeluilmoituksia äidin taholta. Hiustenlähtöasiasta on tässä ihan selvä, tuore lääkärinlausunto."

Käräjätuomari: "Antakaa tänne."

Isä: "Ja mitä tulee lastensuojeluilmoitukseen, jonka tapaamispaikka on tehnyt, niin on mielenkiintoista, että henkilö, joka ilmoituksen on tehnyt, ei ole ollut siellä edes näkemässä Eerikan hiuksia. Hän ei ole ollut itse paikalla, vaan on tehnyt kuulopuheiden perusteella lastensuojeluilmoituksen."

Lue Ilta-Sanomien painetusta lehdestä perusteellinen selvitys isän selityksistä oikeudessa. Painetussa lehdessä myös äidin kertomus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt