IS paljastaa: Toinenkin lapsi joutui väkivallan uhriksi

Julkaistu:

Isänsä ja äitipuolensa surmaaman 8-vuotiaan Eerika-tytön kohtalo on järkyttänyt suomalaisia. Hän ei ole ainoa - IS paljastaa toisen karmean tapauksen lapsen kotihelvetistä.
8-vuotiaan Eerikan äitipuoli perusteli tytön jokaöistä paketointia kasvatuksella ja kurinpidolla. Tytön vapaus piti äitipuolen mielestä riistää, jotta tämä ei "tekisi pahojaan".

Eerikan isä hyväksyi perustelun ja lähti mukaan tytön kuolemaan johtaneeseen julmuuteen.

Samantyyppisessä kotihelvetissä elää moni muukin lapsi. Pelkästään Helsingissä poliisi saa vuosittain satoja ilmoituksia lapsiin kohdistuneista väkivaltaepäilyistä, joista osassa on kyse pitkäaikaisesta ja vakavasta kotiväkivallasta.

Isä tuomittiin 11 vuoden vankeuteen


Kun Helsingin väkivaltarikostutkijat selvittelivät Eerikan kuolemaa, samassa yksikössä oli juuri saatu valmiiksi toisen samantyyppisen jutun tutkinta.

Myös siinä lapsen toistuvaa, kuukausia jatkunutta väkivaltaa, rääkkäämistä ja nöyryyttämistä perusteltiin kurinpidolla.

Tapausta on jo käsitelty oikeudessa kesällä. Perheen isä tuomittiin käräjäoikeudessa 11 vuoden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta. Äitipuoli passitettiin mielentilatutkimukseen.

Väkivallan uhriksi joutunut lapsi oli IS:n tietojen mukaan alle kouluikäinen.
Lasta oli hakattu kädellä, vyöllä, sähköjohdolla ja laudalla.

Häneltä vedettiin irti kaksi hammasta ja hänet pakotettiin jopa kymmenien minuuttien kylmiin suihkuihin.

Lapsen rääkkäämistä videoitiin


Lapselle huudettiin, häntä alistettiin ja nöyryytettiin.

Hänet oli mm. pakotettu seisomaan tietyssä asennossa, laitettu tunneiksi alastomana pieneen muovilla vuorattuun astiaan tai verhottu kehoon teipatulla jätesäkkimuovilla.

Kylmäävää on sekin, että vanhemmilla oli tapana videoida lapsen rääkkäämistä. Tallenteita oli yli 61 tuntia.

Tämä kaikki tapahtui kurinpidon nimissä. Internetiin kirjoittamassaan tekstissä perheen äiti kertoo rakastavansa miestään, perhettä, lapsia, kissoja ja Jumalaa.

Uhrille aiheutui verenvuodosta anemia, mutta onnekseen hän selvisi IS:n tietojen mukaan ilman pysyviä fyysisiä vaurioita. Psyykkisten vaurioiden pysyvyydestä on mahdotonta sanoa.

Lue lisää 8-vuotiaan Eerikan tragediasta ja hänen äitipuolensa kaksoiselämästä IS:n painetusta viikonvaihteen lehdestä.
 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt