Kotimaa

Enkeli-Elisan tarinan kirjoittanut tyrmistyi poliisitutkinnasta

Julkaistu: , Päivitetty:

Helsingin Sanomien mukaan poliisi selvittää Enkeli-Elisan tarinan taustat. Kirjailija hämmästyi virkavallan puuttumisesta asiaan.
Harrastajakirjailija Minttu Vettenterä kertoo olevansa hämmentynyt siitä, että poliisi selvittää Enkeli-Elisan tarinan taustat.

- Erikoiselle tuntuu, että tähän on menty. Minulle itselleni poliisi ei ole tästä mitään ilmoittanut, olen lukenut asiasta vain uutissivuilta. Niiden tietojen mukaan poliisilla ei ole mitään rikosta, mitä selvitellään eikä heillä ole mitään tiettyjä syytekohtia, mitä he haluaisivat selvittää. Kummeksuttaa suuresti, Vettenterä sanoi maanantai-iltana IS:lle.

Rikoskomisario Ari Turunen kertoi alkuillasta Helsingin Sanomien verkkosivuilla, että poliisi aikoo kuulla ihmisiä ja ratkaisee sen jälkeen, onko tapauksessa syytä epäillä rikosta.

- Poliisi kirjasi asiasta oma-aloitteisesti ilmoituksen joitakin viikkoja sitten. Emme tässä vaiheessa epäile rikosta, mutta asiaa tutkitaan, Turunen sanoi Helsingin Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisi ei ole vielä kuullut ketään. Turusen mukaan ilmoitus kirjattiin, koska Elisan tapaus on herättänyt suurta julkista mielenkiintoa.

Helsingin Sanomien Kuukausiliite julkaisi lauantaina jutun, jossa epäiltiin, onko tarina koulukiusatusta ja itsemurhan tehneestä 15-vuotiaasta Elisasta totta. Elisan tarina on herättänyt paljon huomiota internetissä. Vettenterä on kirjoittanut aiheesta kirjan Jonakin päivänä kaduttaa.

Vettenterän mukaan Elisa on oikeasti ollut olemassa.

- Emme ole vielä päättäneet Elisan vanhempien kanssa, miten toimimme. Saattaa olla, että he ovat yhteydessä suoraan poliisiin tai sitten näytämme dokumentteja jollekin asianajajalle, joka riippumattomana kertoo kaiken olevan totta. Kaikki, mitä on aiemmin kerrottu Elisasta, koulukiusaamisesta ja hänen vanhemmistaan pitää paikkansa.

Kuukausiliitteessä olleessa artikkelissa suomen kielen asiantuntija arvioi kielen tyylin, tavan ja kielioppivirheiden perusteella, että yksi ja sama henkilö olisi kirjoittanut sekä Vettenterän ja Elisan vanhempien bloggaukset että Elisan päiväkirjamerkinnät.

- Olen koko ajan sanonut, että Elisan vanhempien tekstit ovat kulkeneet kauttani. Ja ilmeisesti, kun olen käsitellyt heidän tekstejään, niin siksi heidän teksteissään toistuu minulle tyypillinen kielioppivirhe. Elisan itsensä kirjoittamista teksteistä en osaa sanoa, miksi kielentutkija pitää niitä myös saman henkilön kirjoittamina. Enkeli-Elisa on itse päiväkirjansa kirjoittanut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt