Korkeasaaren Ilkka Koivisto on kuollut

Korkeasaaren eläintarhan entinen johtaja, filosofian tohtori Ilkka Koivisto on kuollut, Korkeasaaresta kerrottiin maanantaina.

25.6.2012 14:35 | Päivitetty 25.6.2012 16:57

Asiasta uutisoi ensimmäisenä MTV3.

Korkeasaaren johtajan Jukka Salon mukaan Koivisto menehtyi ilmeisesti pitkäaikaiseen sairauteen maanantain vastaisena yönä. Hän täytti huhtikuussa 80 vuotta.

Koivisto johti Korkeasaarta vuodesta 1968 aina vuoteen 1995 asti, jolloin hän jäi eläkkeelle. Koiviston titteli oli aluksi intendentti, varsinainen Korkeasaaren johtajan virka kun perustettiin vasta 1980-luvun lopulla.

Salon mukaan Koivisto oivalsi jo varhain, että eläintarhoilla on suuri merkitys uhanalaisten lajien turvapaikkana.

- Se ei ollut 1970-luvulla vielä kovin yleinen näkemys maailmalla. Koivisto oli edelläkävijä, Salo sanoo.

Koivisto kertoi takavuosina tiuhaan luonnosta televisiossa, radiossa ja lehdissä.

Salon mukaan hän innosti ihmisiä olemaan kiinnostuneita sekä lähiympäristöstään että uhanalaisista lajeista. Koivistolle myönnettiin valtion tiedonjulkistamispalkinto vuonna 1972.   Lokakuussa 2010 Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa Ilkka Koivisto kertoi lapsuudestaan. Koivisto kuvitteli pienenä usein olevansa jokin eläin - "pehmeiden sammalien päällä kyykertelevä karhu tai oksalla torkkuva lintu".

Koiviston mukaan tapamme kohdella eläimiä on korutonta kertomaa itsestämme.

- Hyväksymme tietoisesti asioita, joista tiedämme, etteivät ne ole oikein. Jo itsekunnioituksemme vuoksi näin ei pitäisi tehdä, hän pohti HS:n haastattelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?