Puolustusvoimien yt-neuvotteluista tutkintapyyntö

Julkaistu: , Päivitetty:

Puolustusvoimien yt-neuvotteluista on jätetty tutkintapyyntö Helsingin poliisilaitokselle. Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV3.
Ilmoituksen poliisille on jättänyt Aliupseeriliiton puheenjohtaja Petteri Leino. MTV3 uutisoi, että kyseessä on rikosilmoitus.

- Jos olemme tarkkoja sanamuotojen suhteen, niin olen pyytänyt poliisia tutkimaan asiaa, Leino kommentoi IS:lle.

Leinon mukaan puolustusvoimauudistusta on hoidettu Pääesikunnasta käsin eikä aitoa keskustelua ole ollut.

- Koko prosessin aikana meille ei annettu riittäviä tietoja vaikutuksista ja vaihtoehdoista. Toinen asia on se, että puolustusvoimauudistuksen vaihtoehdoista ei haluttu neuvotella.

Leino haluaa poliisin selvittävän, noudatettiinko Puolustusvoimien yt-neuvotteluissa yt-lakia. Hän ei usko, että rikosilmoitus tulee kenellekään yllätyksenä.

- Jos tällainen on kerran tehty, niin annetaan olla. Poliisi tutkii asiaa, ja sillä hyvä, sanoo Pääesikunnan tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaara.

Laki yhteistoiminnasta valtion virastoissa ja laitoksissa on peräisin vuodelta 1988.

Puolustusvoimat päätti viime viikolla yhteistoimintamenettelyn helmikuussa alkaneesta puolustusvoimauudistuksesta. Uudistuksen myötä puolustusvoimista vähennetään noin 2200 tehtävää.

Aliupseeriliitto edustaa palveluksessa olevia aliupseereja, lentokonemekaanikkoja, mekaanikkoja, sopimussotilaita sekä sotilaallisen kriisinhallinnan ammattilaisia. Liiton kokonaisjäsenmäärä on yli 3200.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt