Kotimaa

IS paljastaa: Suomessa kaksi uutta laitonta lääkäriä - toinen töissä yli 20 vuotta

Julkaistu:

Suomessa on työskennellyt jo 1990-luvulta lähtien hoitotyössä kaksi Kiinasta saapunutta henkilöä, jotka eivät ole suorittaneet EU:n ulkopuolelta tulleilta lääkäreiltä vaadittavia lisänäyttöjä.

Näin ollen he eivät ole Valviran ylläpitämässä Terhikki-rekisterissä, eikä heillä ole lain mukaan oikeutta käyttää itsestään nimitystä lääkäri.

Tästä huolimatta kumpikin henkilö markkinoi palveluksiaan nimenomaan lääkärinä.

Toinen henkilö työskentelee parhaillaan yksityisellä lääkäriasemalla, joka mainitsee hänet henkilökunta esittelyssään kohdassa "lääkärit".

Hän on toiminut Suomessa vuodesta 1991 alkaen.

Toisella on oma hoitopalveluja tarjoava klinikka, jonka mainonnassa hän käyttää itsestään nimitystä lääkäri. Hän kertoo aloittaneensa toimintansa Suomessa 1995.

Ilta-Sanomat otti toissa päivänä yhteyttä Valviraan, josta kerrottiin, että toisen toimia on selvitelty helmikuusta alkaen. Toisen toimista Valviralla ei ollut tietoa. Eilen Valvira teki selvittelyn kohteena olleesta tutkintapyynnön poliisille.

Molemmat laittomat lääkärit kertoivat IS:lle, että heillä on Kiinassa suoritettu lääkärinkoulutus. Valviran mukaan tämä on hyvin mahdollista, joten suoranaisiksi "valelääkäreiksi" heitä ei ole vielä syytä epäillä.

Lue lisää aiheesta perjantain Ilta-Sanomien paperiversiosta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt