Poliisi hämmästyi Kolikkopelit.comin rekistereistä: "Yleisön ärtymys ilmeinen"

Julkaistu:

Monen suomalaisen postiluukusta on pudonnut kirje "ilmaisesta pelirahasta" Kolikkopelit.com-sivustolle. Poliisi kertoo asetelman näyttävän hyvin epäselvältä.
Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho kertoo, että Kolikkopelit.com-tapausta tutkitaan yhä.

Laiho kertoo, että Itellan arvion mukaan hämmentäviä kirjeitä ilmaisesta pelirahasta lähetettiin suomalaisille jopa kymmeniä tuhansia.

Tutkiminen aloitettiin päiviä sitten, mutta kaiken kaikkiaan kirjeiden tausta näyttää yhä vain hämärämmältä.

Esimerkiksi MikroBitti on ihmetellyt sivuston pelien palautusprosentteja.

- Meillä päällimmäisenä pyritään selvittämään, että mistä osoitetiedostosta tai rekisteristä ihmisten osoitetiedot on hankittu - ja tämä näyttää nyt hyvin, sanoisinko epäselvältä, Laiho toteaa.

- On osoittautunut, että tiedot mitkä kirjeissä ovat, eivät olekaan yhdestä muotista, ja siinä voi olla jopa useita rekistereitä, hän lisää.

Hän sanoo, että kirjeitä on tullut ihmisille täydellisine nimineen ja kotiosoitteineen, joillekin pelkällä osoitteella, joillekin pelkällä nimellä. Joillekin kirjeitä on tullut nimellä jopa työpaikalle.

Poliisille kymmeniä ilmoituksia

Laihon mukaan on mahdotonta saada selville, kuinka moni sivustolle on mennyt pelaamaan ja millaisista summista on kyse. Ilmoituksia on tullut kymmenittäin.

- Merkille pantavaa niissä on, että yleisön ärtymys on ilmeinen. On ärtymystä kirjeen valheellisesta sisällöstä, että esimerkiksi kaveri Mikael on pyytänyt lähettämään kirjeen, vaikka sellaista kaveria ei edes tunneta.

Kaiken tämän lisäksi kirjeessä on käytetty Joutsenmerkkiä, vaikka siihen ei ole ollut mitään oikeuksia.

Onko koko sivusto huijausta?

- Joidenkin yhteydenottajien mukaan he eivät ole todellisuudessa pystyneet kotiuttamaan sitä 15 lahjaeurolla pelaamista peleistään saamiaan voittoja, vaan ovat vielä kaiken lisäksi joutuneet maksamaan lisää. Siltikään he eivät ole saaneet voittojaan.

- Tämän lisäksi jotkut ovat valittaneet, että ovat saaneet sivustolta koneeseensa madon.

Laiho ei kuitenkaan voi suoraan tuomita sivustoa huijaukseksi.

- Tällaisia yhteydenottoja on tullut, mutta nämä ovat meille varmentamattomia asioita, hän sanoo.

Tekijät Costa Ricasta vai Suomesta?

Arpajaishallintöpäällikkö kertoo, että samainen Kolikkopelit.com-sivusto yritti mainostaa viime kesänä joka talouteen jaettavilla mainoslehtisillä.

- Puutuimme siihen ja postin kanssa sitä selvitimme. Osoittautui, että posti oli tehnyt sopimuksen Kolikkopelit S.A:n kanssa, jonka väitetty kotipaikka oli Costa Rica, hän paljastaa.

Todellisuus on siltikin yhä hämärän peitossa. Melko varmasti takana ovat suomalaiset tekijät.

- Mitään tietoa ei ole siitä, onko tällaista Kolikkopelit S.A:ta oikeasti olemassa, puhumattakaan että se olisi sijoittautunut Costa Ricaan, hän sanoo.

- Kaikki viittaa siihen, että joka tapauksessa suomalaiset toimijat ovat takana, sillä viestistä on kielellisesti virheetöntä ja siihen eivät ulkomaalaiset toimijat hevin pysty.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt