Puolustusvoimat luokitellut noin 50 nuorta vaaralliseksi

Julkaistu:

Puolustusvoimat otti käyttöön T-luokituksen vuonna 2008.
Puolustusvoimat on neljän vuoden aikana luokitellut noin 50 henkilöä T-luokkaan. Nämä henkilöt eivät suorita asepalvelusta oman vaarallisuutensa vuoksi. He ovat turvallisuusriski joko itselleen tai muille.

Puolustusvoimien päätös ei perustu terveydellisiin syihin eikä lääkärin diagnoosiin. Osalla luokituksen saaneista saattaa olla rikostaustaa. Kyse on jokaisessa tapauksessa poikkeusratkaisusta.

Puolustusvoimien tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaaran mukaan T-luokituksessa otetaan huomioon tiedot niiltä viranomaisilta, joilla on pääsy esimerkiksi sosiaalipuolen ja poliisin rekistereihin. Sotilashenkilöillä pääsyä rekistereihin ei ole.

- Lainmukaisen päätöksen T-luokituksesta tekee terveydenhuollon henkilöstö. Mukana on useampi henkilö. Päätöksentekoon osallistuvat lääkärit eivät ole yleislääkäreitä, Karhuvaara kertoo.

Karhuvaaran mukaan puolustusvoimissa ilmeni tarvetta T-luokituksen luomiselle vuonna 2008. Tarpeen taustalla olevia seikkoja hän ei tarkemmin erittele.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti painetun lehtensä sunnuntailiitteessä. Lehden mukaan valtaosa T-luokituksista annetaan palvelusaikana. Kutsunnoissa luokitus annetaan hyvin harvoin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt