Nuori mies kääri helppoa rahaa netti- ja pikavippihuijauksilla

Julkaistu:

Suomalaisten ostosmäärät netissä lisääntyvät jatkuvasti ja samalla lisääntyvät myös nettihuijaukset.

Pääkaupunkiseudulla vaikuttava vuonna 1988 syntynyt mies huijasi muutamassa päivässä viime vuoden puolella noin 3500 euroa myymällä olemattomia tuotteita netissä ja käyttämällä entisen tyttöystävänsä tilitietoja pikavippihuijauksissa.

Mies ilmoitti netissä myyntiin laadukkaan tietokoneen ja kännykän. Innokkaat ostajat iskivät tuotteisiin kiinni ja lähettivät miehelle rahat. Tilille tuli noin 1500 euroa laitteista, joita ei ollut edes olemassa.

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa mies myönsi huijaukset, mutta väitti myös itse tulleensa huijatuksi, sillä laiteiden olisi pitänyt tulla hänelle, mutta ne olivat jostain tuntemattomasta syystä jääneet matkalle.

Entinen tyttöystävä menetti lähes 2000 euroa, kun mies sai urkituksi tämän pankkitunnukset ja nosti pikavippiyhtiöiltä lainaa, jotka tulivat yöllä entisen naisystävän tilille. Samana yönä mies siirsi rahat vielä omalle tililleen.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen maksamaan aiheuttamansa vahingot. Hän sai maksettavakseen myös 480 euron sakot. Uusia juttuja tuomitulle on tulossa, sillä Lahteen hän tuli suoraan tutkintavankeudesta Helsingistä ja palasi selliinsä, kun jutut oli käsitelty.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt