Ulkomaalaismies pakotti 14-vuotiaan seksiin

Julkaistu:

Helsingin hovioikeus korotti 28-vuotiaan miehen saamaa rangaistusta siitä, että mies oli pakottanut 14-vuotiaan tytön seksiin.
Hovioikeus tuomitsi miehen yhdeksi vuodeksi ja 10 kuukaudeksi ehdottomaan vankeusrangaistukseen pakottamisesta sukupuoliyhteyteen ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Käräjäoikeus oli tuominnut miehen samoista rikoksista 1,5 vuodeksi ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Kyse oli yhdestä sukupuoliyhteydestä sekä sukupuolielimen esittelystä. Mies pakotti tytön seksiin viime vuoden toukokuussa. Hovioikeuden mukaan teossa käytetyn väkivallan määrä oli vähäistä ja teko oli tehty lieventävien asianhaarojen vallitessa.

Tyttö kielsi suusanallisesti miestä ja yritti vastustella myös fyysisesti. Hän alkoi itkeä, kun tajusi, ettei pysty miestä estämään. Tyttö kertoi oikeudessa myös huutaneensa apua. Teko tapahtui asunnossa.

Syyttäjän mukaan teko olisi pitänyt tuomita raiskauksena. Syyttäjä ei nähnyt teossa lieventäviä asianhaaroja.

Mies kiisti esitutkinnassa ja oikeudessa rikoksen. Hänen kertomuksensa asiasta vaihteli. Hän väitti, ettei mitään seksuaalista ole tapahtunut ja yritti sitten vierittää syytä alaikäisen tytön niskoille. Oikeuden mukaan miehen täytyi tietää tytön olevan vain 14-vuotias.

Mies joutuu maksamaan tytölle 5 000 euroa henkisistä kärsimyksistä.

Hovioikeus hylkäsi miehen pyynnön vapaaksi pääsemisestä.

Ulkomaalaistaustaisella miehellä ei ole vakituista asuntoa Suomessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt