Ulvilan surma: Tässä on salattu syy väitettyyn saatananpalvontaan

Syyttäjän teoria Ulvilan surman kytköksestä saatananpalvontaan rakentuu käytännössä kokonaan Anneli Auerin lasten kertomusten varaan.

10.5.2012 15:00

Kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkama pidättäytyi aiemmin tänään paljastamasta, mikä herätti saatananpalvontaepäilyn. Hän sanoi vain, että ajatus on lähtenyt asiasta, joka pysyy toistaiseksi salassa.

- En kommentoi sitä tarkemmin julkisuudessa. Jos oikeus päättää aikanaan julkistaa niitä asioita, niin se on oikeuden asia, Valkama kommentoi IS:lle.

Iltalehdessä puolestaan mainittiin, että epäilykset saatananpalvonnasta heräsivät viime elokuussa.

”Salattu syy” on Anneli Auerin kolmen nuorimman lapsen kertomukset, joista saivat alkunsa sekä Ulvilan murhajutun uusi tutkintalinja että Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsiteltävä seksuaalirikosjuttu.

Asia selviää syyttäjien korkeimmalle oikeudelle toimittamasta todisteluettelosta. Keskeisimpiin uusiin todisteisiin kuuluvat lasten videoidut oikeuspsykologiset haastattelut, jotka aloitettiin 15. elokuuta viime vuonna.

Niiden yhdeksi todistusteemaksi syyttäjät ovat kirjanneet ”(Jukka S.) Lahden tappamiseen, hänen verensä ja tuhkansa käsittelyyn sekä lasten pahoinpitelyihin on liittynyt saatananpalvontaan liittyviä rituaaleja”.

Ainoa lisätodiste aiheesta ovat ylösalaiset ristit, jotka syyttäjien mielestä olisivat nähtävissä Lahden olkavarsien pistohaavoissa.

Lisäksi syyttäjät ovat nimenneet todistajakseen eläkkeellä olevan erityisopettajan Keijo Ahorinnan, jonka asiantuntemus saatananpalvonnasta perustuu kristilliseen vakaumukseen eikä koulutukseen tai ammattitaustaan.

Mitään muuta saatananpalvontaan viittaava näyttöä ei löydy koko laajasta todistusluettelosta. Julkisuudessa paljon esillä ollutta ”vuohenpääpiirrosta” syyttäjät eivät ole nimenneet todisteeksi.

- Saatananpalvonta on koko tapauksessa vain pieni sivujuonne. Kyse on henkirikoksesta eikä varsinaisesti mistään saatananpalvonta-asiasta, Valkama sanoo.  

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?