Miehellä suhde: Äiti tappoi perheen lapset - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Miehellä suhde: Äiti tappoi perheen lapset

Kouvolassa kaksi pientä tytärtään surmannut äiti on tuomittu kahdesta taposta yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen.

Lastensurma tapahtui Kouvolassa.

7.5.2012 9:21 | Päivitetty 7.5.2012 12:35

Lasten isälle oikeus määräsi 20 000 euron korvaukset lasten menetyksestä aiheutuneesta henkisestä kärsimyksestä.

Kymenlaakson käräjäoikeus katsoi, että äiti oli teot tehdessään alentuneesti syyntakeinen muun muassa masennuksen vuoksi. Äiti tukehdutti tyynyillä kolmevuotiaan ja viiden kuukauden ikäiset lapsensa viime marraskuussa.

Tekojen takana oli perheen särkyminen ja asumusero. Äiti masentui ja väsyi huolehtimaan lapsistaan. Hän oli myös katkera miehelleen, joka oli löytänyt uuden seurustelukumppanin.

Mielentilatutkimuksen mukaan äiti oli surmien tekohetkellä mahdollisesti psykoottisessa tilassa. Surmaamisen jälkeen äiti ei heti ottanut yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin. Tekojen jälkeen hän yritti vahingoittaa itseään veitsellä ja uhkasi hypätä parvekkeelta.

Mies saapui paikalle poliisien kanssa, jotka saivat estettyä äidin hyppäämisen ja löysivät asunnosta samalla kuolleet lapset.

Oikeudessa äiti kertoi halunneensa tappaa itsensä mutta ei voinut jättää lapsiaan, koska kukaan ei olisi huolehtinut heistä. Ongelmiinsa hän ei osannut tai kyennyt hakea ulkopuolista apua.

Ero jo aiemmin esillä

Noin kuukautta ennen surmia hän kävi lastensa kanssa terveydenhoitajan ja lääkärin luona. Lääkäri ei tuolloin havainnut mitään merkkiä henkisen tilan järkkymisestä. Lääkärin mukaan äiti ilmoitti, ettei tarvitse keskusteluapua eikä halua avukseen kaupungin perhetyöntekijää.

Tappoja edeltäneenä viikonloppuna äiti pettyi, kun lasten isä oli perunut tulonsa auttamaan. Tuolloin syntyivät myös surma-ajatukset.

Pariskunnan suhteet kiristyivät jo ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen eropohdintaan asti. Yhteiselo kuitenkin jatkui aina viime kesään, jolloin toinen lapsi syntyi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?