Näin VR-pomo kärähti autostaan

Julkaistu:

STT paljastaa, miten VR:n irtisanoutunut turvapäällikkö kärysi oudosta autonkäytöstään yhtiölle.

VR:n turvapäällikön tämänviikkoiseen irtisanoutumiseen liittyy STT:n tietojen mukaan epäselvyys VR:n maksaman auton käytössä.

VR maksoi käyttämälleen turvapalveluyhtiölle vuosien ajan vuokraa maastoautosta, joka sopimuksen mukaan oli turvatoiminnan kenttäjohtoauto. VR:n turvapäällikön kerrotaan käyttäneen autoa vapaammin kuin VR:n käytäntö sallisi. Työsuhteeseen ei kuulunut autoetua. Hän tarkasti itse turvapalvelujen laskut, joihin kyseinen autokin sisältyi.

VR ostaa palvelut Turvatiimi-nimiseltä yritykseltä. Turvallisuusjohtaja Yrjö Poutiainen vahvistaa, että Turvatiimin laskujen tarkastaminen kuului maaliskuuhun asti kyseisen turvapäällikön vastuulle.

Muuten VR ei asiaa kommentoi kuten ei myöskään turvapäällikkö itse. STT ei siksi saanut vastausta esimerkiksi siihen, minkä verran mies mahdollisesti käytti autoa omiin ajoihinsa tai minkä vuoksi auton käyttöön ei vuosiin kiinnitetty huomiota.

Vasta henkilövaihdos toi asian esiin

Turvatiimin toimitusjohtaja Pekka Lindeman kertoo auton herättäneen keskustelua vasta hiljattain, kun VR:n sopimuksia käytiin uudelleen läpi henkilövaihdoksen jälkeen.

Auto oli ollut sopimuksessa jo VR:n aiemmin käyttämien vartiointiyritysten aikaan. Yhteyshenkilötkin olivat jo tuolloin molemmin puolin samat: VR:ssä turvapäällikkö ja aiemmissa vartiointiliikkeissä niiden toimitusjohtaja, joka yrityskaupan yhteydessä tuli palvelujohtajaksi Turvatiimiin. Sieltä hän jäi pois tänä vuonna. Lähtö ei liity VR:n sopimuksiin.

Autoa käyttänyt VR:n turvapäällikkö irtisanoutui tiistaina. Sitä ennen hän oli hyllytettynä toimestaan VR:n turvatoimintaan liittyvän poliisitutkinnan takia.

Poliisi tutkii, joutuiko yksi VR:n työntekijä salakatselun kohteeksi vuonna 2009, kun hänen sairauslomaansa epäiltiin tarpeettomaksi. Lisäksi poliisi selvittää, onko VR pitänyt lainvastaista henkilörekisteriä työntekijöistään tai muista ihmisistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt