Angolalainen opiskelija karkotettiin Suomesta - Räsänen kiistää tutkinnan

Julkaistu: , Päivitetty:

Suomesta karkotettu opiskelija vangittiin heti Angolaan saavuttuaan, mutta on nyt vapautettu, kertovat hänen tukijoukkonsa.
Suomesta karkotetun angolalaisopiskelijan tukijat lähettivät tiistaina tiedotusvälineille tiedotteen, jossa kerrottiin virheellisesti sisäministeri Päivi Räsäsen käynnistäneen sisäisen tutkinnan karkotuksen johdosta.

- Räsänen on pyytänyt tapauksesta lisätietoa asiaa käsitelleiltä viranomaisilta. Räsänen korostaa, ettei ministerillä ole toimivaltaa puuttua yksittäisiin viranomaispäätöksiin, sisäministeriön oikaisuksi lähettämässä tiedotteessa todetaan.

Lisäksi tiedotteessa kerrotaan, että yksittäisiä tapauksia koskevat tiedot ovat salassapitosäännösten vuoksi sellaisia, joista ministeri ei voi antaa tietoja julkisuuteen.

"Vangittiin heti Angolassa"


Suomessa opiskellut angolalainen Antonio Dalas, 20, karkotettiin Angolaan muutama päivä sitten. Hänen tukijoidensa mukaan Dalas vangittiin heti Angolaan saavuttuaan.

Antonion Suomessa olevat tukijat lähettivät tiistai-iltana medialle tiedotteen, jossa kerrottiin Antonion päässeen vapaaksi.

Tukijat pyrkivät tekemään kaikkensa, että Antonio saa Angolassa turvallisen ja ihmisarvoisen kohtelun. Läheisten tavoitteena on myös auttaa Antoniota palaamaan mahdollisimman pian takaisin Suomeen.

Lääninrovasti Erkki Piri kertoi tukijoiden aiemmassa tiedotteessa, että Dalas oli saanut soittaa yhden puhelun Suomessa asuvalle maanmiehelleen tiistaina.

Dalas oli kertonut pidätyksen syyn olevan todennäköisesti "turvapaikan hakeminen Suomesta sekä Angolan ja sen vallanpitäjien maineen turmeleminen hakuprosessin aikana annetun negatiivisen informaation vuoksi".

"Suomalaispoliisit vitsailivat"


Dalasin kerrotaan sanoneen, että häntä saattaneet suomalaispoliisit olivat vitsailleet hänen kustannuksellaan ja nauraneet operaation kiireisyydelle.

Räsäsen erityisavustaja Niklas Andersson kertoo, että sisäministeriöön on tullut runsaasti palautetta asiasta.

- Olemme saaneet tukiryhmän kautta tulleet tiedot. Nyt pitää selvittää asiaa myös muiden kanavien kautta, Andersson sanoo.

Dalasin tukijoukkojen mukaan kaksi vuotta sitten Suomeen paenneella Dalasilla ei ole Angolassa läheisiä hänen jäätyään orvoksi.

Dalasin kerrotaan päässeen Suomessa oloaikanaan hyvin mukaan yhteiskuntaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt