Dragsvik-paperit pysyvät salassa - pääesikunta vaikenee

Julkaistu:

Dragsvikin varuskunnan lopettamiskaavailuihin liittyvät laskelmat salataan yhä.

Puolustusministeriö julkaisi perjantaina kolme asiakirjaa, jotka olivat kahden, kolmen ja seitsemän sivun mittaisia. Ne eivät sisältäneet olennaista uutta tietoa.

Valmisteluasiakirjoista on noussut kohu, koska Dragsvik säästyi lakkauttamiselta armeijauudistuksessa.

STT oli jo maanantaina pyytänyt ministeriötä ja Pääesikuntaa lähettämään kopiot asiakirjoista, joissa Dragsvikin varuskunta oli mukana yhtenä vaihtoehtona. Pyynnössä mainittiin muun muassa Dragsvikia koskevat kustannuslaskelmat, mutta ne jäivät saamatta.

– Tuo oli se, mitä pystyimme tuossa aikataulussa raapimaan kasaan, sanoi puolustusministeriön hallintojohtaja Hannu Antikainen.

Puolustusministeriö siirsi asiakirjojen julkistamista ensin keskiviikosta torstaille ja sitten torstailta perjantaille.

– Se vaati käsittelyä talon sisällä. Aika moni virkamies käsittelee tätä asiaa, sitä mitä luovutetaan ja mitä ei, Antikainen jatkoi.

Hallintojohtaja ei osannut sanoa, onko ministeriöllä kustannuslaskelmia.

– Osa asiakirjoista saattaa olla Puolustusvoimissa, ja Puolustusvoimat vastaa itse omista tietojen luovuttamisistaan.

Pääesikunta pysyy hiljaaPääesikunnasta vastattiin STT:lle perjantaina, että kaikki puolustusvoimauudistukseen liittyvä valmistelumateriaali on leimattu salaisiksi. Kaikille on turvaluokiteltu vähintään "käyttö rajoitettu" -luokka.

– Se on toistaiseksi ainakin näin, kertoi viestintäpäällikkö Eero Karhuvaara.

– Tietopyyntöjä on tullut älytön määrä. Toistaiseksi tämä on ainakin salaista julkisuuslain mukaan. Muuta en voi tähän hätään sanoa.

STT kysyi Karhuvaaralta, voisiko Puolustusvoimain komentajalta Ari Puheloiselta saada asiaan kommenttia. Viestintäpäällikkö ei asiasta innostunut, koska politiikka ja sotilasasiat on syytä pitää erillään.

– Ei hän lähde tässä poliittisessa tilanteessa kommentoimaan. Jossain vaiheessa hän varmasti kertoo, miten täällä mennään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt