Finnairin bonuslista "ei ollut sisäisestikään julkinen"

Julkaistu:

Finnairin johtoryhmään ja hallitukseen kuuluneiden 18 avainhenkilön nimiä ei ole kerrottu julkisesti eikä edes bonuksia saaneiden kesken.
Finnairin entisen talousviestintäjohtajan Taneli Hassisen mukaan 2,8 miljoonan euron jaksamispalkkioiden, eli niin sanottujen stay-bonusten, kohteista ei pahemmin hiiskuttu edes yhtiön sisällä.

-Se oli hallituksen järjestämä juttu. Sellaisia henkilöitä oli lähestytty henkilökohtaisesti, jotka on siellä katsottu tällaisiksi avainhenkilöiksi, Hassinen sanoo.

- Se ei ollut sisäisestikään julkinen lista, hän lisää.

Hassinen kertoo puhuneensa stay-bonuksista joidenkin muiden johtoryhmän jäsenten kanssa, mutta vain satunnaisesti.

- Harvoin sitä yleensä palkoista ja palkkioista keskustellaan missään muussakaan työpaikassa.

Vuosi sitten heti stay-bonuskauden päätyttyä, Finnairin jättänyt Hassinen katsoo täyttäneensä oman osuutensa sopimuksesta eikä hän tunne huonoa omaatuntoa otettuaan ylimääräistä rahaa vastaan.

- Bonuksilla ostettiin jatkuvuutta, ja säästötoimet ovat säästötoimia. Se on taakse jäänyttä elämää. Olisi mielenkiintoista nähdä, sanoiko joku työnantajalle "ei kiitos", Hassinen sanoo.

Itse hän kertoo saaneensa bonuksia huomattavasti pienemmän summan kuin esimerkiksi yhtiön linjavastaavaksi ex-toimitusjohtaja Jukka Hienosen jälkeen nostettu Lasse Heinonen. Heinonen kuittasi hallitukselta 280000 euroa siitä hyvästä, että sitoutui yhtiöön 2011 helmikuuhun asti.

Heinonen jätti Finnairin heti keväällä, kun sopimus sen salli. Taneli Hassinen vaihtoi työpaikkaa samoihin aikoihin samoin kuin niin ikään stay-bonuksia saanut Finnairin viestintäjohtaja Christer Haglund.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt