Alibi: Jammu Siltavuori on kuollut

Julkaistu: , Päivitetty:

Jammu Siltavuori on kuollut, kertoo Alibi-lehti verkkosivuillaan.
Jammu-setänä tunnettu Antti Veikko Ilmari Siltavuori on kuollut Alibin tietojen mukaan.

Siltavuori menehtyi lehden mukaan pari päivää sitten 85 vuoden ikäisenä Niuvanniemen sairaalassa, jossa häntä hoidettiin vuosikausia.

Niuvanniemestä ei vahvistettu tai kiistetty uutista Ilta-Sanomille.

Siltavuori tunnetaan useiden alaikäisten tyttöjen raiskaamisesta sekä  vuonna 1989 tapahtuneista kahden helsinkiläisen 8-vuotiaan tytön murhaamisesta ja polttamisesta.
 
Siltavuoren tuomio oli maksimipituinen eli 15 vuotta. Tuomio tuli kahdesta murhasta ja lapsenryöstöistä.

Hänen katsottiin olevan tekoaikana täyttä ymmärrystä vailla.

Vankilasta pakkohoitoon11 vankilavuoden jälkeen Siltavuori siirrettiin Niuvanniemeen pakkohoitoon. Siltavuori oli juridiselta asemaltaan siviilipotilas eikä niin sanottu kriminaalipotilas. Jälkimmäisiin luetaan rikokseen syyllistyneet, mutta syyntakeettomina tuomitsematta jätetyt.

Siltavuori oli tuomittaessa vain alentuneesti syyntakeinen eli täyttä ymmärrystä vailla. Lisäksi hän on jo suorittanut loppuun vankeusrangaistuksensa.

Siviilipotilasta ei voi määrätä tahtonsa vastaisesti avohoitoon, vaan heillä kyse on aina sairaalahoitoon määräämisestä.

Pakkohoitoa Niuvanniemessä jatkettiin useaan otteeseen eikä Siltavuori koskaan enää elänyt vankila-aitojen ulkopuolella, vaikka maata kiersi useaan otteeseen huhut hänen vapautumisestaan.

Mm. vuonna 2007 häntä hoitaneet lääkärit ja sekä oikeuslaitos katsoivat, että Siltavuorta ei voitu päästää vapauteen, koska vankila-aikana annettu kuntoutus ei ollut tehonnut häneen kunnolla. Siltavuoren katsottiin edelleen olevan vaarallinen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt