Kotimaa

Hevonen kasvoi kerrostaloasunnossa

Julkaistu:

Kerrostaloasunnoissa elää eläimiä, jotka sopivat sinne vielä huonommin kuin koira tai kissa.
Isännöintiliiton lakimies Marina Furuhjelm on törmännyt urallaan mitä oudoimpiin kerrostaloeläimiin.

Hevonen on kuitenkin erikoisin kaikista. Tapahtuma-aikaan 2000-luvun puolivälissä Furuhjelm työskenteli neuvontajuristina. Hänelle soitti erään taloyhtiön isännöitsijä.

- Hän otti yhteyttä, että mitä nyt tehdään, kun hevosta ei saada pois asunnosta. Hän kysyi, kenen vastuulla on, jos joudutaan rikkomaan ikkunaa tai seinää.

Kävi ilmi, että kerrostaloasunnossa oli pidetty hevosta varsasta asti. Kun hevonen oli kasvanut suuremmaksi, sitä ei saatu enää kuljetettua talon rappusia pitkin ulkoilemaan, ja se oli jäänyt huoneistoon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Kai sitä ihan olohuoneessa pidettiin. Alussa sitä oli myös ulkoilutettu, myöhemmin se pääsi vain parvekkeelle.

Furuhjelm ei muista tapauksesta enää yksityiskohtia, kuten omistiko hevosen perhe vai yksittäinen ihminen, miten se saatiin pois asunnosta tai mitä sille myöhemmin tapahtui.

- Tapaus on kuitenkin jäänyt mieleen, koska hevonen on niin iso eläin.

Porsaita ja käärmeitä


Rivitaloasunnoissa on myös yritetty pitää hevosia. Lisäksi Furuhjelm tietää tapauksia, joissa kerrostaloasunnoissa on ollut esimerkiksi possuja, eikä edes minisikoja, vaan oikeita sianpoikasia.

- Porsaat olivat jossain vaiheessa suosittuja. Käärmeitä on paljon, ja jatkuvasti keskustellaan, onko riskiä, että ne karkaavat putkistoja pitkin.

Laki lähtee liikkeelle siitä, että huoneistossa pitää voida viettää normaalia elämää.

- Normaaliin asumiseen ei kuulu hevosia tai possuja. Eläinsuojelupuolelta löytyy taas määräyksiä siitä, ettei ole oikein pitää tämäntyyppisiä eläimiä asunnossa, koska ne tarvitsevat ulkoilutilaa, Furuhjelm sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt