Ministerin konehallivideo leviää netissä: "Pientä lämmintä ylpeyttä"

rac

Julkaistu:

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd) parinkymmenen vuoden takaisesta esiintymisestä yritysvideossa You Tubessa tuli katsojamagneetti. 

You Tube -hitissä on mukana katkelmia Valmetin Paperikoneiden saksankielisestä yritysvideosta vuodelta 1990.

Siinä Guzenina-Richardson markkinoi laulaen yrityksen tuotteita.

Hän oli silloin nimeltään Maria Lindell ja iältään 21 vuotta.

Kysymys oli vientimarkkinoille tähdätystä yritysvideosta, jota oli kuvattu Valmetin Rautpohjan tehtaalla.

- Se on mainio ajankuva, joka kertoo paljon silloisesta suomalaisesta teollisuuden vientityöstä. Video kuvattiin Valmetin tehtaalla kahden vuorokauden aikana, Guzenina-Richardson kertoo IS:lle.

- Minut valittiin hommaan usean hakijan joukosta, koska ohjaaja piti komediennetyylistäni. Videosta tehtiin versiot muutamilla muillakin kielillä, peruspalveluministeri muistelee.

Hän lisää, että aina kun hän näkee kyseisen ex-yrityksen tuotteita, hän tuntee "pientä lämmintä ylpeyttä siitä, että sai olla mukana sen tarinassa".

Vuonna 1990, silloinen Lindell, oli tehnyt jo pari vuotta toimittajan töitä.

Hän oli ollut toimittajana mun muassa MTV:n Tänään, tässä ja nyt -ohjelmassa vuosina 1987-1989, jonka jälkeen Radio Cityssä 1991-1993.

Hän aloitteli 90-luvun alkupuolella myös freelance-töitä Yleisradiossa.

Kotimaan pölyt nuori toimittaja karisti 1993 neljäksi vuodeksi, kun hän sai unelmapestin Lontoossa MTV-Europen juontaja-toimittajana.

Valtionyhtiö Valmet Oy sulautui Rauma Oy:n kanssa Metso Oyj:ksi 1999, ja Valmet Paperikoneista tuli yksi Metson liiketoiminta-alue.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt