14-vuotias vietiin hakattavaksi hautuumaalle: "Ensi kerralla mä hautaan sut"

Julkaistu:

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 49-vuotiaan muuramelaismiehen kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja laittomasta uhkauksesta.
Mies muilutti lokakuussa 2010 14-vuotiasta poikaa, jonka hän epäili kohdelleen kaltoin omaa poikaansa.

Mies kuuli pojaltaan, että tämän kännykkä on toisen pojan hallussa. Mies löysi 14-vuotiaan pojan kännykän kanssa Muuramen keskustasta kioskilta.

Kiivastuksissaan isä tönäisi 14-vuotiaan autonsa takapenkille ja kuljetti tämän 800 metrin päähän kirkonmäelle, hautausmaan tuntumaan.

Tämän jälkeen mies kuristi poikaa kurkusta ja löi hänen päänsä autoa vasten. Toisen kuristamisen yhteydessä mies löi toisella kädellään poikaa nyrkillä vatsaan seitsemän kertaa. Lisäksi uhri sai potkun selkäänsä.

Pahoinpitelyn jälkeen mies huusi pojalle: "ensi kerralla mä hautaan sut". Lopuksi mies kiihdytti autollaan voimakkaasti kohti uhria ja käänsi auton vasta viime tingassa.

Mies myönsi menetelleensä väärin, mutta kiisti enimmän osan teoista. Oikeus uskoi kuitenkin uhria ja todistajia. Ruhjeet kaulalla, olkavarressa, otsassa ja kyynärpäässä puhuivat myös syyllisyyden puolesta.

Oikeus tuomitsi miehen 2000 euron korvauksiin kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä kärsimyksistä. Mies joutuu myös maksamaan oikeudenkäynti- ja muita kuluja 2300 euroa.

Miehellä ei ole aiempaa rikosrekisteriä. Koeaikaa ehdollisella vankeudella on kaksi vuotta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt