Hameen "pohjattomaan pussiin" katosi 43 esinettä - katso havainnekuva - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hameen "pohjattomaan pussiin" katosi 43 esinettä - katso havainnekuva

Erilaisia esineitä paksuun hameeseensa kätkenyttä ja kiinni jäänyttä nuorta ammattinäpistelijää uhkaa matkustuskielto tulevassa oikeudenkäynnissä, sanoo Nastolassa paljastuneen varkausjutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pilvi Suokas.

5.2.2012 12:22

Tällä tavalla näpistelijän liikkumista ja rikosten jatkamista yritetään rajoittaa.

19-vuotias nainen jäi kiinni itse teossa muutama päivä sitten poistuessaan myymälästä.

Hänen vaatteistaan löytyi 43 erilaista esinettä, mm. miesten paitoja, muita asusteita, aurinkolaseja, elintarvikkeita ja kosmetiikkaa. - Tämä varasteluhame oli pohjaton pussi, jonka hameenhelmat oli ommeltu kiinni. Tavarat laskettiin "pussiin" vyötärön kautta, sanoo Suokas.

Eräissä varasteluhameen malleissa on useita salataskuja, jopa ripustinkoukkuja. Hameet ovat varsin tuttuja käytännön kenttätyötä tekeville poliiseille. Katso havainnekuva hameesta alta. Ahkera näpistelijä pystyy piilottamaan vaatteensa uumeniin jopa puolisensataa erilaista esinettä kerrallaan.

Aiemmin varasteluhametta käyttäneet ovat jääneet kiinni salakuljettaessaan kaupasta hameen alla mm. runsaasti ruokaa, 14 kahvipakettia, moottorisahan, pari öljykanisteria ja lähes täysinäisen olutkorin.

Nastolassa kiinni otetulla naisella oli kahdeksan etsintäkuulutusta, ja hän jäi kiinni jo 20. kerran. Se, ettei hän jo istu vankilassa, johtuu lievästä lainsäädännöstä.

Useimmat myymälässä tapahtuneet omaisuusrikokset luokitellaan näpistyksiksi, joista seuraa sakkorangaistus.

Maksamaton sakko muunnettiin aiemmin helposti vankeustuomioksi, mutta tämä ei ole nykyisin mahdollista.

Aika usein rikoksen uusija varastaa heti uudestaan, koska hän ei käytännössä saa mitään rangaistusta, ja koska sakkotuomiota ei ole saatu edes ulosmitatuksi.

Hameen lisäksi toinen suosittu näpistelyväline on tietyllä foliolla vuorattu laukku. Näpistyssaalis ei reagoi kassan turvalaitteisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?