Yle: Poliitikot haluavat kerjäläisromaneille oman leirin - ehkä jo kevääksi!

Julkaistu:

Joukko helsinkiläispoliitikkoja on tehnyt aloitteen erityisen romanikerjäläisleirin perustamista pääkaupunkin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle Helsingin alueuutiset.
Yhteensä yhdeksän kaupunginvaltuutettua haluaisi järjestää kerjäläisille osan aikaa vuodesta toimivan leiriytymispaikan.

Aloitetta perustellaan Euroopan neuvoston suosituksella romanivastaisuuden ja romanien syrjinnän torjumiseksi. Suosituksessa kehotetaan eurooppalaisia valtioita varmistamaan leiriytymisalueiden riittävyys niin sanotulle liikkuvalle väestölle.

Aloitteen puuhamiehenä toimiva kaupunginvaltuutettu Kimmo Helistö (vihr.) haluaisi Ylen mukaan tarjota kerjäläisromaneille mm. peseytymismahdollisuudet parakeissa tai konteissa. Leiri olisi avoinna ilmeisesti ainakin keväästä syksyyn.

- Kaupunki ei voi sulkea silmiään siltä, että on olemassa ihmisiä, jotka liikkuvat ja majoittuvat minne milloinkin. On Itä-Euroopan romaneja mutta myös muita liikkuvia ryhmiä, Helistö toteaa Ylelle.

- Joku jättömaan kaltainen paikka olisi hyvä esimerkiksi Kalasataman alueella, Helistö valottaa paikka-ajatusta.

Ylen Aikaisen aamulähetykseen soittaneista lähes kaikki vastustivat leiriä. Soittajat ehdottivat muun muassa leirin perustamista Kauniaisiin sekä valtuutettu Helistön siirtämistä Romaniaan.

Allekirjoittajia ovat Helistön lisäksi ainakin Tea Vikstedt (vas.) ja Thomas Wallgren (sdp). Katso poliitikkojen aloite ja nimet tästä.

Ota kantaa

Tuleeko keväällä jälleen kerjäisryntäys?

Isompi kuin aiemmiin 13% Samanlainen kuin viime vuonna 4% Pienempi kuin aiemmin 2% Ei tule mitään ryntäystä 82%
Ääniä yhteensä 1349

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt