Guggenheim-ällistys heräsi Hesarissa: "Näiden rivien pitäisi havahduttaa"

Julkaistu:

Kulttuurialan asiantuntijat pitävät Guggenheim-hanketta kiistanalaisena.
Guggenheim-hankkeen kiistanalaisuuteen on monta hyvää syytä, kirjoittavat Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin johtaja Leena-Maija Rossi, kriitikko Marja-Terttu Kivirinta ja tutkija Hanna Johansson
Helsingin Sanomien mielipidesivulla.

Museon Helsinkiin perustamisen edellytyksiä tutkineessa selvityksessä todetaan kirjoittajien mukaan, että Guggenheimin säätiö ei ole missään taloudellisessa eikä toiminnallisessa vastuussa mahdollisesta Helsingin Guggenheimista.

- Näiden rivien pitäisi havahduttaa helsinkiläiset kunnallispäättäjät, asiantuntijat kirjoittavat.

Kirjoittajien mukaan Guggenheim on omaa etuaan ajava liikelaitos, joka teetti suomalaisten maksaman selvityksen omien intressienssä pohjalta.

- Tosiasiassahan hanke voi olla Guggenheimille vain kannattava, koska se ei pane rahojaan likoon.

Kirjoituksessa kerrotaan, että säätiö ei ole valmis edes osarahoittamaan hanketta, vaan  Helsingin kaupunki ja suomalaiset yksityiset rahoittajat olisivat täysin taloudellisessa vastuussa.

- Tuntuu merkilliseltä, että nämä rahat menisivät amerikkalaiselle säätiölle, eivätkä leikkausten kourissa kärvistelevän suomalaisen taidekentän eduksi.

Asiantuntijat kirjoittavat myös, että valtio ei voi lainmukaisesti rahoittaa museona näyttelytilaa, joka ei täytä museokriteereitä.

- Tämän melko olennaisen seikan huomiotta jättäminen on huomattava puute Guggenheimin selvityksessä.

Ota kantaa

Onko Guggenheim liian suuri taloudellinen riski?

Kyllä 7% Ei 93%
Ääniä yhteensä 21361

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt