Kotimaa

Yllätyslasku raivostutti suomalaiset: "Eikö tämä ikinä lopu!?"

Julkaistu: , Päivitetty:

Suomalaiset ovat raivostuneet tilanteesta, jossa veronmaksajilta yllättäen ollaan vaatimassa lisärahaa Euroopan kriisimaiden auttamiseksi.

Ekp:n johtaja Mario Draghi ilmoitti eilen, että EU:n kriisirahasto tarvitsee lisää tukea parhailta AAA-luokituksen mailta, kun luottoluokittaja Standard & Poor's laski maanantaina rahaston luokitusta AA+:aan.

Lasku tulee sikäli yllättäen, että hieman aiemmin suomalaiset olivat ehtineet iloita maamme luottoluokituksen pysyvän parhaassa luokassa - eli lainarahan piti pysyä meille yhtä halpana kuin ennenkin.

IS:n lukijat tyrmistyivät uutisesta.

”Hei! Mehän tienataan tällä! En vain ole vielä hahmottanut että miten”, nimimerkillä Tienaajako? Salavarakas kommentoi ironisesti.

”Lienee toivottava, että Suomen luokitus putoaa nopeasti. Ja paljon. Näin rahavirrat kääntyy takaisin Suomeen päin.”

”Tämä tuntuu aivan järjettömältä! Yleensä, kun jollain menee huonosti (yritys, ihminen, yhteisö jne.) ja on velkaantunut, sitä voidaan tukea esim. toisen ihmisen, yrityksen tai yhteisön toimesta siten, että tämän tukijan talous ei kuitenkaan vaarannu”, nimimerkki Lapio ihmettelee.

”Siis !!! Eikö tämä lopu sitten niin ikinä???? Nukutteko kenties hyvin yöunenne Suomen päättäjät, kun tiedätte syytävänne miljardeja eteläiseen Eurooppaan ja samalla varsin hyvin tiedätte, kuinka kotimaan sairaat kärsivät !!!!” Nimimerkki Jouko tykittää.

Euroopan taloudesta on tulossa selvä presidentinvaaliteema.

”Nyt kaikki nukkuvat äänestämään. Tosi on kyseessä. Ja tiedätte, hullummaksi ei enää voi mennä, ” nimimerkki Hukkuva laiva toteaa.

”Pöö, ei ole mitään pelättävää, vakuuttaa illasta iltaan ruudun täydelta demari Paavo Lipponen. Mitä tapahtuu seuraavaksi, siitä taivas ja Lipponen meitä ja meidän rahoja varjelkoon.”

Monella oli luova ratkaisu Suomen ongelmiin.

”Annetaan äkkiä yksi A pois, tai vaikka kaikki ja haetaan tukea itse.”

Ota kantaa

Pitääkö Suomen suostua maksamaan lisää kriisirahastolle?

Kyllä 94% Ei 6%
Ääniä yhteensä 28156

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt