Facebook-pedofiili hyväksikäytti törkeästi lapsia: Vankilaan yli 3 vuodeksi

Julkaistu:

Lapsia hyväksikäyttänyt mies tuomittiin kolmeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankilaan.
Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi 38-vuotiaan miehen mm. kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä.

Uhreina oli neljä poikaa. Kahden pojan osalta syytteet hylättiin.

Nuorimmillaan lapset olivat tekohetkellä 12-13-vuotiaita.

Ensimmäiset teot tapahtuivat 2004. Silloin uhrina oli 12-13-vuotias lapsi. Mies käytti hyväksi nukkuvaa lasta. Lapsi asui miehen luona hyväksikäyttöjen tapahtuma-aikaan. Mies tarjosi lapselle alkoholia ja valokuvasi uhrin paljasta sukupuolielintä.

Toinen uhri oli tapahtuma-aikaan 14-vuotias. Mies käytti lasta hyväkseen tämän ollessa miehen luona kylässä.

Kolmannen uhrin mies löysi tukihenkilötoiminnan kautta. Mies hakeutui syksyllä 2009 vapaaehtoistyöhön ja tukihenkilöksi. Hän käytti tätä luottamuksellista asemaa hyväkseen ja alisti tekoaikaan 12-13-vuotiaan uhrin seksuaalisiin tekoihin. Hän kertoi myös tästä hyväksikäytöstä vertaisverkon chatissa tuttavilleen ja pyrki järjestämään tapaamista oman miesystävänsä ja uhrin välille.

Neljänteen uhriin mies tutustui Facebookin kautta, kun uhri oli 12-vuotias.

Tuomitulla oli enimmillään hallussaan kymmeniätuhansia lapsipornokuvia ja satoja videopätkiä.

Rikosten tekopaikkakuntina olivat Jyväskylä, Kuopio ja Vaasa.

Kaksi syytettä hylättiin, koska toiseen ei liittynyt oikeuden mukaan varsinaisia seksuaalisväritteisiä seikkoja. Toiminta ei oikeuden mukaan edennyt vielä yrityksen asteelle. Toisessa tapauksessa jäi oikeuden mukaan näyttämättä, että mies olisi tiennyt ennen kesäkuuta 2008 asianomistajan olleen alle 16-vuotias. Oikeuden mukaan jäi näyttämättä, että mies olisi tehnyt seksuaalisia tekoja lapsen ollessa alle 16-vuotias.

Mies vetosi oikeudessa siihen, että hän on pyrkinyt edistämään rikostensa selvittämistä kertomalla oma-aloitteisesti ja avoimesti teoistaan. Oikeus otti tämän huomioon rangaistusta määrätessään vähäisessä määrin alentavana seikkana.

Mies joutuu maksamaan uhreille korvauksia yhteensä 21 000 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt