Fortumin johdon palkat raivostuttavat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

1 391 921 € - Fortumin johdon palkat raivostuttavat

Fortum takoo miljarditulosta ja maksaa johtajilleen miljoonapalkkoja. Samalla suuri osa energiayhtiön asiakkaista on hytissyt ilman sähköä.

6.1.2012 11:44

Epäonnekkaimmat Fortumin asiakkaat joutuivat olemaan ilman sähköjä reilusti yli viikon, kun Tapani- ja Hannu-myrskyt riehuivat Suomessa joulun jälkeen.

- Kun tavoitellaan vain mahdollisimman suuria voittoja ja maksimaalisia osinkoja omistajille, ei asiakkaalla ole siinä yhtälössä mitään arvoa, sähkökatkon uhriksi joutunut lohjalainen Jukka Suuraho sanoi.

Suurahon mielestä Fortumissa on arvojärjestys pielessä.

- Jokainen on tulonsa ansainnut, mutta ensin pitäisi saada tuote kuntoon ja vasta sitten nautitaan tuloksesta eikä päinvastoin, kuten Fortumissa on toimittu.

Yhtä tuohtunut oli Suurahon naapuri Karenina Ojanen.

- Suututtaa. Sillä rahalla olisi muutakin käyttöä, hän puuskahti.

Fortum kannattaa erittäin hyvin

Fortumin toimitusjohtajan Tapio Kuulan ansioista voi päätellä, että ainakin yhtiön omistajat katsovat hänen onnistuneen työssään mainiosti. Vuosiansiot nousevat 1 391 921 euroon, Suomen johtajakerman yläpäähän. Pelkkiä suorituspalkkioita maksettiin 238 000 euroa vuonna 2010.

Muukin johtoryhmä tienaa erittäin hyvin, puolen miljoonan kahta puolta.

Fortum kannattaa erittäin hyvin. Konsernin liikevaihto nousi tammi-syyskuussa 4,5 miljardiin euroon, millä se takoi huiman 1,8 miljardiin euron liikevoiton. Sekä liikevaihto että -voitto kohenivat edellisvuodesta. Kuka tahansa toimitusjohtaja olisi kateellinen moisesta kannattavuudesta.

Sähkökatkojen vuoksi kepinnokkaan tökätty Fortumin sähkönjakelu eli Distribution-divisioona nakuttaa sekin huipputulosta. Verkonpitäjän liikevaihto oli tammi-syyskuussa 729 miljoonaa euroa ja liikevoitto 437 miljoonaa euroa. Etenkin liikevoitto parani selvästi edellisvuodesta. Muutenkin Fortumilla on mennyt taloudellisesti erittäin vahvasti vuosia.

Siitä hyvästä on jaettu roimia osinkojakin. Vain Venäjän-bisnekset ovat tuoneet mustia pilviä yhtiön menestystaivaalle.

Fortum yrittää palauttaa sähköt kaikkiin vakituisiin asuntoihin tänään. Loppiaisperjantaina sähköt olivat katki vielä noin 500:lta Fortumin asiakkaalta.

Fortumin johtoryhmän ansiotulot 2010: Toimitusjohtaja Tapio Kuula 1 391 921 € Yhteiskuntasuhdejohtaja Anne Brunila 415 037 € Henkilöstöjohtaja Mikael Frisk 524 726 € Sähkönjakelujohtaja Timo Karttinen 567 400 € Talousjohtaja Juha Laaksonen 742 061 € Sähköjohtaja Matti Ruotsala 574 503 € Strategiajohtaja Maria Paatero-Kaarnakari 271 315 €

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?