Kotimaa

WinCapita-Kailajärvelle neljä vuotta linnaa - maksimituomio!

Julkaistu: , Päivitetty:

WinCapitan perustaja Hannu ”Kulta-Hannu” Kailajärvi on tuomittu neljän vuoden ehdottomaan vankeuteen Vantaan käräjäoikeudessa.
Käräjäoikeus tuomitsi Kailajärven törkeästä petoksesta. Neljä vuotta on törkeän petoksen maksimirangaistus.

Hänet määrättiin maksamaan valtiolle yli kuusi miljoonaa euroa rikoshyötyä.

Tuhannet ihmiset retkahtivat ”sijoitusklubiin”, joka lupasi suuria voittoja valuuttakaupoilla. Valtaosa menetti sijoittamansa rahat.

Taloudellista vahinkoa koitui ainakin 57 miljoonaa euroa useille tuhansille yksityishenkilöille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Käräjäoikeus toteaa, että Kailajärven rikos on erittäin vakava siitä koituneiden vahinkojen sekä teon poikkeuksellisen suunnitelmallisuuden takia.

”Taloudellisen vahingon lisäksi rikos on aiheuttanut useille asianomistajille suuria henkisiä ja terveydellisiä ongelmia,” käräjäoikeus perustelee maksimirangaistusta.

Toistaiseksi silti vapaalla jalalla


Kailajärvi saa kuitenkin toistaiseksi pysytellä vapaalla jalalla, sillä häntä ei määrätty heti vangittavaksi. Käräjäoikeus perustelee tätä sillä, että mies on jo aiemmin ollut tutkintavankeudessa yli vuoden ja mahdollisen hovioikeuden tuomion antamiseen voi vielä kulua toinen vuosi.

”Saattaisi syntyä tilanne, jossa Kailajärvi olisi suorittanut hänelle nyt tuomittavan rangaistuksen kokonaisuudessaan jo ennen täytäntöönpanokelpoisen tuomion antamista,” oikeus toteaa.

Ensikertalaisena Kailajärvi näet pääsisi ehdonalaiseen vapauteen jo kahden vuoden vankila-ajan jälkeen.

Kailajärven naisystävä tuomittiin käräjäoikeudessa vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 66 905 euron rikoshyödyn menettämiseen.

Sekä Kailajärven että naisystävän syytteet rahankeräysrikoksesta hylättiin. Tämä ei johtunut näytön puutteesta, vaan kysymys oli lain tulkinnasta.

Tuhansien uhrien vahingonkorvausvaatimuksia ei käsitelty tässä oikeudenkäynnissä, vaan ne tulevat myöhemmin arvioitaviksi erikseen.

Myöskään WinCapita-pyramidissa alemmilla portailla olleiden rikoksesta epäiltyjen jutut ovat vielä kesken.

Valtakunnansyyttäjänvirasto tiedotti tänään, että eri puolella Suomea syyttäjänvirastoissa ja käräjäoikeuksissa on vireillä yli 250 WinCapita-asiaa. Kailajärveä koskevan pääjutun lopputuloksella on vaikutusta niihin kaikkiin.

Koko tuomio on luettavissa Vantaan käräjäoikeuden internetsivulta tästä linkistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt