Helsinki on maailman toiseksi turvallisin kaupunki - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsinki on maailman toiseksi turvallisin kaupunki

Kuvituskuva
Julkaistu: 29.11.2011 16:34

Kansainvälinen Mercer-konsulttiyhtiö on arvioinut Helsingin olevan maailman toiseksi turvallisin kaupunki yhdessä sveitsiläisten Bernin ja Zürichin kanssa.

Turvallisinta Mercerin mukaan on Luxemburgissa. Mittareina käytetiin muun muassa rikosten määrää, maan sisäistä vakautta, lain tehokkuutta ja ympäröivän maan kansainvälisiä suhteita.

Mercer tutki kaikkiaan 420:ta kaupunkia ympäri maailmaa, joista se valitsi 39 muuttujan avulla kaupungit, joissa elinolot ovat maailman parhaat. Muuttujia oli laajasti politiikasta ja koulutuksesta ympäristöön ja kulutusmahdollisuuksiin. Muuttujista laskettiin indeksi, jossa perustasoa edustaa New York.

Maailman parhaaksi kaupungiksi valittiin Itävallan pääkaupunki Wien ennen Zürichiä ja Uuden-Seelannin Aucklandia. Helsinki sijoittui tällä listalla sijalle 35, ja edelle menivät mm. Tukholma ja Oslo (sijat 20 ja 33). New Yorkin sijoitus on 47.

Maailman surkeimmat kaupungit asua ovat Bagdad (Irak), Khartum (Pohjois-Sudan), Port-au-Prince (Haiti), N’Djamena (Tshad) ja Bangui (Keski-Afrikan tasavalta).

Koko lista on täällä.

Maailman toiseksi turvallisimmassa kaupungissa sattuu ja tapahtuu tittelistä huolimatta. Katso Helsingin vaarallisimmat alueet täältä.

Tuoreimmat osastosta