Loviisan Sanomat: Kirkon penkkeihin jäi yli sata pyllykuviota, kun maali ei kuivunut – katso kuva!

Loviisan kirkon penkkien maalausurakka näyttää menneen "kirjaimellisesti pyllylleen", kirjoittaa Loviisan Sanomat tiistaina.

15.11.2011 5:57

Lehden mukaan puupenkkien öljymaalipinta ei ehtinyt kuivua kunnolla ennen Verdi-konserttia. Seurauksena osa yleisöstä sai kirkon vastamaalatuista penkeistä maalitahroja housuihinsa.

Lisäksi kosteaan maalipintaan on jäänyt yli sata ”ahterinmuotoista kuviota sekä painaumia housujen ja taskujen saumoista”, lehti kertoo.

- Minä sain tietää tästä heti konsertin jälkeisenä sunnuntaiaamuna, kun kirkkoon tuli mies housut muovikassissa. Kyllähän niistä housuista näki, että maalia oli tarttunut, kertoi Loviisan suomalaisen seurakunnan vt. kirkkoherra Matti Perälä lehdelle.

-Tähän mennessä kolme konsertissa ollutta ihmistä on tuonut housunsa seurakunnalle. Heistä yhden housut lähetettiin pesulaan, ja kaksi on vaatinut rahallista korvausta housuista, jotka olivat niin uusia, että niistä oli kuittikin jäljellä, kertoi puolestaan talouspäällikkö Mona Lindfors Loviisan seurakuntayhtymästä.

Hänen mukaansa seurakunta korvaa vahingot. Seurakunta myös aikoo vaatia myöhemmin korvauksia urakoitsijalta tai maalitehtaalta.

Penkeille oli tehty vastaanottotarkastus jo lokakuun puolella, jolloin pellavaöljyllä maalattu pinta vaikutti kuivuneelta. Ennen Verdi-konserttia järjestetyissä jumalanpalveluksissa ongelmia ei havaittu. Yksi arvio on, että lämpötila nousi täydessä kirkossa ja kosteus lisääntyi, mikä sai maalipinnan elämään.

Seurakuntayhtymä keksi ongelmaan väliaikaisen ratkaisun – se jakaa kirkkoväelle peflettejä siihen asti, kunnes maali lopulta kuivuu.

Lähde: Loviisan Sanomat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?