Perussuomalaiset närkästyivät Halosen rasismikommentista

Julkaistu:

Presidentti Tarja Halosen kommentti perussuomalaisten äänestämisestä ja rasismista närkästyttää perussuomalaisia.
Halonen sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa sunnuntaina, että "ihmiset, jotka tunnistavat itsessään rasismia, ovat päätyneet äänestämään perussuomalaisia".

–Olen sanonut, että kysymykset ja ongelmat voivat eräiltä osin olla oikeita, mutta vastaukset ovat vääriä.

Presidentin kommentti liittyi HS:n teettämään rasismikyselyyn, jonka mukaan perussuomalaisia eduskuntavaaleissa äänestäneet tunnistivat itsessään rasismia kaksi kertaa useammin kuin suomalaiset keskimäärin.

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini kuittasi verkkosivuillaan jo lauantaina kyselyn tarkoitushakuiseksi. Kansanedustaja Jussi Halla-aho sanoi sunnuntaina Suomenmaalle, että Haloselta on totuttu kuulemaan tämänkaltaisia lausuntoja ennenkin.

–Voidaan kysyä, että ne jotka tunnistavat itsessään vanhaa DDR:n ystävää, ovat varmaan äänestäneet Tarja Halosta. En pysty ottamaan tuollaiseen mitään muuta kantaa. Halosen kommentti on täysin arvoton, ei se ansaitse enempää kommentointia, Halla-aho sanoo.

Toinen perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen kirjoitti blogissaan Halosen ja Helsingin Sanomien pilanneen hänen isänpäivänsä ja syntymäpäivänsä.

–Kysyn, että voiko juuri leimaavampaa ilmaisua käyttää. Mielestäni tuollainen arvio tasavallan presidentiltä on erittäin sopimaton, Tossavainen paheksui.

Kansalaisrohkeutta tarvitaan


Presidentti Halonen toivoi haastattelussa kansalaisilta rohkeutta puolustaa rasismin uhreja. Hän muistutti että tavallisten kansalaisten käytös on usein rasismin uhreiksi joutuneiden ensimmäinen tuki.

–En kuitenkaan tarkoita, että joka riitaan tarvitsee mennä väliin, koska se voi olla hyvin vaarallista. Mutta se, että ei sellaista kaikupohjaa tulisi yleisöstä, että rasismi olisi oikein, presidentti muistutti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt