Täällä valelääkäri väittää opiskelleensa - kampus sijaitsee pikkusaarella Karibialla

rac

Julkaistu:

Myöskään Yhdysvalloista Esa Antero Laiho ei oman kertomansa mukaan ole valmistunut.
Valelääkäriksi epäilty, todennäköisin syin lauantaiaamuna vangittu Esa Antero Laiho on väittänyt opiskelleensa Yhdysvalloissa Rossin yliopistossa (Ross University), joka toimii ainakin Miamissa ja Dominican saarella, kertoi tutkinnanjohtaja Hannu Männikkö.

Myöskään Yhdysvalloista hän ei oman kertomansa mukaan ole valmistunut.

Ross Universitystä kerrotaan oppilaitoksen verkkosivuilla, että sen lääketieteen kampus sijaitsee pienellä Dominican saarella Karibianmerellä. Yliopisto tarjoaa lääketieteellistä ja eläinlääketieteellistä koulutusta.

Dominica on 70000 asukkaan saarivaltio, josta suomen kielessä on tavattu käyttää nimeä Dominican liittovaltio. Kyse on eri valtiosta kuin Dominikaaninen tasavalta, joka sekin on Karibialla.

Poliisi kertoi Helsingissä lauantaiaamuna myös, että Laiho ei omasta mielestään ole ostanut papereita Pietarista, vaan on vain "hankituttanut" ne ja ollut siihen oikeutettu yhdysvaltalaisten opintojensa perusteella.

Lue Laihon vangitsemisoikeudenkäynnistä lisää täältä.

Törkeä petos ja törkeä väärennys tuovat vankeutta

– Törkeästä petoksesta tai törkeästä väärennyksestä ei selviä sakoilla. Kummastakin voidaan tuomita vähintään neljä kuukautta tai enintään neljä vuotta vankeutta.

– Petos on törkeä, jos sillä aiheutetaan huomattavaa vahinkoa, tavoitellaan huomattavaa hyötyä tai sitä tehdessä käytetään hyväksi vastuullista asemaa.

– Väärennys on törkeä, jos väärennetty asiakirja on todistusarvoltaan erityisen merkityksellinen.

(STT)

Lähde: Rikoslaki.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt