Kotimaa

Espoolaisisä ammuttiin kylmäverisesti kadulle Somaliassa

Julkaistu:

Alustavien tietojen mukaan kolme AK-47-rynnäkkökiväärein aseistautunutta miestä ampui hänet kadulle.
Suomen kansalaisuuden saanut Somalian väliaikaishallinnon parlamentin jäsen Aden Bulle Mohamud, 67, surmattiin raa'asti kotiovellaan Mogadishussa keskiviikkona.

- Tämä oli meille todella ikävä uutinen. Hän oli hyvin tunnettu henkilö Suomessa ja Somaliassa ja yhteisöllemme hyvin, hyvin tärkeä ihminen, kommentoi Suomen somaliliiton puheenjohtaja
Abdirashid Awad Dirie surullisena eilen IS:lle.

Somalian armeijan entinen eversti Aden Bulle Mohamud pakeni maansa sisällissotaa Suomeen 17 vuotta sitten. Hän asettui asumaan Espoon Leppävaaraan, jossa hänen perheensä asuu yhä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aden Bulle Mohamudilla on Suomessa vaimo ja kahdeksan lasta, joista nuorin on 9-vuotias poika.

Suomesta käsin Aden Bulle Mohamud toimi maanpaossa olevan väliaikaisparlamentin jäsenenä. Hän oli parlamentissa vuodesta 2001 lähtien. Viime vuosina hän vietti kesät Espoossa.

Alustavien tietojen mukaan kolme AK-47-rynnäkkökiväärein aseistautunutta miestä ampui Bullen kadulle tämän asuintalon edustalla Dherkenleyn kaupunginosassa Mogadishussa.

- Saamiemme tietojen mukaan kolme miestä surmasi parlamentaarikon useilla laukauksilla. Hän oli ollut liikkeellä autonkuljettajansa kanssa, kun auto pysäytettiin ja kuski käskettiin ulos. Sitten he tappoivat Bullen, kertoi parlamentin jäsen Abdi Ibrahim Abdi.

Aiheesta lisää perjantain Ilta-Sanomissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt