Kotimaa

Ilta-Sanomien ja Taloussanomien journalistipalkinto Jan Hurrille ja Hannes Markkulalle

Julkaistu: , Päivitetty:

Taloussanomien analyysitoimittaja Jan Hurri ja Ilta-Sanomien rikostoimituksen uutispäällikkö Hannes Markkula on palkittu tänä vuonna 5 000 euron arvoisella Ilta-Sanomien ja Taloussanomien journalistipalkinnolla.

Hannes Markkula sai Ilta-Sanomien historian ensimmäisen elämäntyöpalkinnon yli 45 vuotta kestäneestä journalistin urastaan.

Jan Hurri on työskennellyt Taloussanomien analyysitoimittajana lehden perustamisesta lähtien marraskuussa 1997.

Jan Hurri on huippuluokan asiantuntija vaativalla alalla.

- Hurri on tehnyt perustavanlaatuista journalistista työtä Euroopan velkakriisin syvyyden paljastamisessa ja nähnyt siinä työssä yhtenä harvoista suomalaisista taloustoimittajista EU:n komission propagandan läpi, vastaavan päätoimittajan ja kustantajan Tapio Sadeojan johtama palkintolautakunta totesi perusteluissaan.

Hurrin tarkkaan taustoitettuja artikkeleita ja kolumneja euroalueen velkakriisin hoidosta on seurattu tarkkaan ja arvostuksella myös finanssialan ammattilaisten keskuudessa.

Suomen takausvastuiden kaksinkertaistumisen hän nosti ensimmäisenä esille.

Ilta-Sanomissa vuodesta 1965 lähtien työskennellyt Hannes Markkula sai lehden ensimmäisen IS-journalistipalkinnon elämäntyöstään.

Vuosikymmenten varrella Hannes Markkulasta on muodostunut jo käsite Suomen kokeneimpana rikostoimittajana.

Lempinimen Murha-Markkula hän sai jo vuonna 1972, kun hän ehti ns. liftarimurhien uhrin ruumiin kätköpaikalle ennen poliisia.

Hannes Markkula on suuri IS-legenda, joka on tehnyt valtakunnan parasta rikosuutisointia vuodesta 1965 lähtien.

Hänellä on ehdoton ennätys Iltiksen kansi- ja lööppijuttujen teossa.

- Hannes on tinkimätön, innostunut ja verkon mukana myös uusiutumiskykyinen uutishaukka, joka on loistava esikuva nuoremmille toimittajille, Sadeoja perusteli Markkulalle myönnettyä elämäntyöpalkintoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt