Soini: "Katainen, otatko tästä vastuun?"

Julkaistu:

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini hämmästelee, miksi hänen kollegansa Jyrki Katainen (kok) on vaiennut ministeri Alexander Stubbin (kok) käytöksestä.
Soini ihmettelee, miten puolueilla on erilaiset säännöt Suomen politiikassa ja mediassa.

- En ole huomannut, että kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Jyrki Katainen olisi kommentoinut Alexander Stubbin puheita millään tavalla, Soini lausui eilen IS:lle.

- Kyse on sentään vastuullisesta ministeristä.

Stubb aiheutti viime viikolla pahennusta käytöksellään, kun hän oli ilmoittanut, ettei Pohjoismaiden neuvoston kokous kiinnostanut häntä.

Kokouksen päätyttyä Stubb oli kuvaillut tapaamista suomalaisten osallistujien kuullen: "Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa."

Perussuomalaiset poliitikot ovat olleet näkyvästi otsikoissa, kun heidän värikkäitä ja joskus tuomittaviakin puheita on paheksuttu, ja Soinia on vaadittu tilille.

- Puheenjohtaja Katainen, otatko nyt vastuun? Soini näpäytti kokoomusta.

Soinin mukaan vastaavassa tilanteessa häneltä asiaa olisi kysytty jo moneen kertaan.

Soini kertoo tulleensa sellaiseen lopputulokseen, että säännöt ovat kaikille samat,mutta tuomiot vaihtelevat.

- Jos joku meidän seitsemän äänen varavaltuutettu olisi sanonut, kuten Stubb, niin mikä hirvittävä meteli asiasta olisi noussut?

Soini kertoo myös toisen esimerkin. Hänestä kulttuuriministeri
Paavo Arhinmäki (vas) on loppujen lopuksi päässyt vähällä, kun kulttuuriväki on patistanut ministeriä käymään oopperassa, jossa Arhinmäki viime perjantaina vierailikin.

- Jos Arhinmäen sijasta kulttuuriministerinä olisi perussuomalainen, niin baskeripäiset mielenosoittajat olisivat osoittaneet mieltään oopperatalon edustalla ja huutaneet, että tätä se perussuomalaisten kulttuuri sitten on, Soini ironisoi.

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Jyrki Katainen kieltäytyi eilen avustajansa välityksellä kommentoimasta Stubbin lausuntoa.

Ota kantaa

Syrjitäänkö perussuomalaisia?

Kyllä 28% Ei 72%
Ääniä yhteensä 10836

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt