Yle: Stubbin möläytys ällistytti

Julkaistu:

Ylen mukaan Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin alatyyliset kommentit herättivät ihmetystä.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin kiinnostuksen puute Pohjoismaiden asioihin aiheutti ihmetystä, kertoo Yle.

Suomi on Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajavaltio.

Pohjoismaiden neuvostossa kollegat ovat kiinnittäneet huomiota Stubbin asenteeseen.

- Huoli liittyy siihen, että meidän yhteistyöministerimme on kyllä omalla toiminnallaan, ruumiinkielellään ja sanallisilla arvioillaan osoittanut, että nämä pohjoismaiset asiat eivät ole kovin korkealla hänen agendallaan, SDP:n Maarit Feldt-Ranta, Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja kommentoi Ylelle.

Myös RKP:n Christina Gestrinin mielestä ministerin asenne tuntuu ikävältä.

- Pohjoismainen yhteistyö on yksi hallitusohjelman painopisteistä, Edellytämme että ministeri ajaa asioita niin kuin on sovittu, Gestrin sanoo.
 

Kokous oli "paska"

Alexander Stubb otti osaa Kööpenhaminassa järjestettyyn Pohjoismaiden neuvoston kokoukseen. Paikallaolijoiden mukaan Stubb olisi kutsunut tiistaista kokousta ”paskaksi”.

Ylen mukaan Stubbin väitetään käyttäneen, ” naisen sukupuolielintä kuvaavaa sanaa”, kun hän poistui paikalta.

Stubb itse kiistää asenneongelmansa.

- Apua, jos väsymystila on tällaiseen johtanut, toivottavasti ei. Mutta se on ilmiselvää, että kiroilla ei pitäisi eikä varsinkaan niin, että muut kuulevat. Jos näin on käynyt, niin syvästi pahoittelen, Alexander Stubb sanoi Ylelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt