Tähän välineeseen äkistetään pierun SM-kisoissa

Julkaistu:

Utajärvellä pörisee toden teolla heinäkuussa pierun SM-kisoissa.
Utajärven oma Pelle Peloton, kisan puuhamies Seppo Kinnunen esittelee ylpeänä uutta luomustaan - pieruputkea.

Laitetta on tarkoitus käyttää Suomen ensimmäisessä pierun SM-kisoissa heinäkuun 28. päivä.

Kilpailu on ohjelmanumerona Mutafutis SM-kisoissa.

Pieruputken käyttö on yksinkertaista.

- Eihän se ole kuin istu ja pieraise! Putki itsessään on kierrätyshenkinen kampe, niin kuin itse pierukin. Tämä syntyi vähän kuin leegopalikoita kasaten, putken rakentanut ja kisojen isä Kinnunen kertoo.

- Minulla aina hautuu mielessä monia ideoita. Tässäkin mietin pierua monelta kantilta. Montaa asiaa mietin ja kokeilin, mutta se on monien sattumien summa, että tällaiseen päädyin. Sieltä ne ideat vaan tulee nupista, mies kuvailee mystistä luomisprosessiaan salaperäisesti.

- Eräs kaveri nimesi tämän laitteen suolikaasupassiivisubwooferiksi, mutta kyllä sitä tuttavallisemmin pieruputkeksi voi sanoa.

Itse pieruputkessa on pehmustettu istuin ja aukko, jonka päälle istutaan. Käsille on tehty kauhukahvat maksimaalisen puristusvoiman mahdollistamiseksi.

Desibelimittari päättää voittajan

Kinnunen asensi putkeen äänenvoimakkuutta mittaavan desibelimittarin.

Voittaja on se, joka 30 sekunnissa töräyttää kovaäänisimmän paukun.

- Luulen, että ainakin äänenvoimakkuudelle ylletään. Itse olen laitetta testannut ja tiedän mihin sillä pystytään. Tarkemmin en viitsi sanoa, sillä tästä kisastahan on jo vedonlyöntikin käynnissä ulkomailla.

Kinnunen aikoo itse toimia kisassa tuomarina. Mahdolliseen vilunkipeliin on varauduttu.

- Minulla tulee olemaan kuuntelulaitteet, jolla voi kuunnella pieruja putken sisällä. Jos vilppiä yritetään, minä kyllä huomaan heti.

- Luulen, että varmaan minulla muutaman viikon soi korvissa kisojen jälkeen, mies nauraa.

Putken ympärille rakennetaan pieruareena


Itse pieruputken ympärille rakennetaan oma maailmansa kisoissa, pieruareena.

- Tylsähän sitä olisi vain pelkkää putkea tuijottaa. Raahaan olohuoneemme ruskean sohvan sinne, jossa kilpailijat voivat lämmitellä. Väri on juuri osuva ja lupasin vaimolle, että sohvan tilalle ostetaan sitten uusi.

Doping on sallittua.

- Kisaajille tarjoamme piimäsnapsin. Hernerokkaa saavat kaikki Mutafutikseen osallistuvat, joten luontainen doping on todellakin sallittua.

Kisa ei ole tarkoitettu nakuille

Kisaan saavat ottaa kaikki sukupuoleen ja ikään katsomatta. Karsintoja ei ole ja kaikki ovat samalla viivalla.

Tärkeä sääntö kuitenkin on se, että putkelle istahdetaan vain housut jalassa.

- Mietin ettei siihen nyt kukaan voi nakuna mennä. Ajatella, jos kovan yrittämisen jälkeen tuleekin se toinen juttu. Ihan vain sotkun välttämiseksi olisi hyvä, jos kisaajilla olisi vaikka ruskeat pitkät kalsarit jalassa.

Voittajalle hernekeittoa

Voittaja saa vuoden hernekeitot, eli 52 purkkia.

Kiinnostusta ja kyselyä kisasta on riittänyt. Kinnunen ei ota turhia paineita osallistujamääristä.

- On se nyt sitten mitä vain 2-2000 ihmistä. Jos väkeä lappaa kovasti, niin voidaanhan pitää vaikka pierumaraton. Tämähän on ohjelmanumerona Mutafutiksessa. Saa nähdä sitten, että jääkö ykkönen kakkoseksi ja tuleeko kakkosesta ykkönen, mies naurahtaa.

Kisa ei ole tosikoille

- Tämä ei tosikoiden laji ole. Tärkeintä on, että ihmisillä on hauskaa. Pieruhuumorihan on melko viatonta. Ja pieruhan on universaali juttu. Jos kiinalainen pieraisee, niin ymmärrän häntä. Jos hän puhuu, niin sitten olen ulkona kuin lumiukko.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt