Kansanedustaja avustajansa uusnatsiyhteydestä: "Ei se nyt väärin ole"

Julkaistu:

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Juho Eerola kuuli eilen uutisen, että hänen avustajansa Ulla Pyysalo on hakenut kansallissosialistisen uusnatsijärjestön jäseneksi.
Tiedot levisivät julkisuuteen, kun Suomen Vastarintaliikkeen uutissivusto Kansallinen Vastarinta joutui hakkeroinnin kohteeksi.

- En tiennyt koko asiasta tarkemmin. Laitoin Ullalle tekstiviestin asiasta kuultuani. Hän vastasi, että oli aikanaan laittanut jonkinlaisen jäsenhakemuksen johonkin järjestöön, mistä ei sen tarkemmin ollut perillä, että mikä se oli, Eerola kertoo IS:lle.

Hän ei tuomitse avustajan tekoa.

- Ei se nyt väärin ole, jos joku hakee jäsenyyttä johonkin. Hän ei ole ikinä varsinaisesti mennyt mukaan toimintaan, eikä maksanut jäsenmaksua. En näe sitä esteenä työlle eduskunnassa, vaikka kovin kyseenalainen tuo järjestö on.

- Järjestö on minulle vieras. En tiedä, oliko se tuolloin, kun Ulla siihen haki, niin samoilla aatteilla kehissä mukana, vai onko se nyt muuttunut radikaaliksi. 

Eerolan mukaan avustaja haki jäsenyyttä joitakin vuosia sitten.

- Se oli muutamia vuosia sitten. Ja leikkisästi voin paljastaa synkän salaisuuden Ullan menneisyydestä, että hän oli silloin keskustapuolueen jäsen. Hän on tehnyt virheitä muutenkin. Hän on tehnyt parannuksen, kansanedustaja naurahtaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt