Ylen tallenne todistaa: Pekkarinen puhui sittenkin ryntäistä

Julkaistu:

Mauri Pekkarinen sanoi ensin, että ei puhunut Kuntaliiton naisjohtajalle ryntäistä. Ylen tallenne todistaa kuitenkin toisin.
Kansanedustaja Mauri Pekkarisen (kesk) puheista nousi aamulla kohu, kun Keskisuomalainen uutisoi asiasta.

Pari viikkoa sitten Laukaassa puhunut Pekkarinen puhui Kuntaliiton
naisjohtajalle ryntäistä ja sermin taakse menemisestä. Keskiviikkoaamuna Pekkarinen kiisti puheet Keskisuomalaisessa. Ylen tallenne kuitenkin todistaa toista.

Keskisuomalaisessa Pekkarinen sanoi: "Tuohan on kerta kaikkiaan hävytön väite, en taatusti ole sanonut tuolla tavoin", hän sanoo. "En edes kahden kesken, enkä vahingossakaan ole kenellekään naiselle sanonut, enkä sano, noin."

"Sanoin jotain siihen tapaan, että olenkin odottanut, milloin pääsisin mikrofonia korjaamaan, kun puhe ei kuulunut ja että mieluusti sen teen."

Yle Keski-Suomi kaivoi esille tallenteen, jossa Pekkarinen kuitenkin puhuu naisen mikrofonia aivan toisella tavalla:

- Nosta se siihen tuohon... Saanks mää tulla sun ryntäitä... Koko ajan tuijotin, että mihinkä minä laittaisin sen. Pitäiskö meidän mennä tonne sermin taakse...? No nyt se on aika hyvin, Pekkarinen sanoi tallenteella.

Yle soitti Pekkariselle nauhan ja silloin hänen äänensä muuttui:
- Tuo sana rynnäs on se mitä ei olisi pitänyt käyttää, sen myönnän ilman muuta. Mutta kaikki muu mitä tuossa tuli oli sen tilannekomiikan siihen synnyttämää. Pitää olla vilkas mielikuvitus, että tekee semmoisia tulkintoja tuosta. Tuo yksi sana oli virhe, sen myönnän, Pekkarinen kommentoi Ylelle.

Keskisuomalaisessa Kuntaliiton naisjohtaja sanoi, että hän ei kokenut tilannetta loukkaavana. Monet muut naiset sen kuitenkin kuulivat ja kokivat toisin.

Katso Ylen tallenne täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt