Perussuomalaiset taistelee tunnuksestaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Perussuomalaiset taistelee korkeimmassa hallinto-oikeudessa PerusS-tunnuksen käytöstä.

Sinikeltavalkoisen tunnuksen on osin ominut Pohjois-Karjalassa asuva mies, joka on aikoinaan ollut mukana puolueen toiminnassa.

Tilanne on perussuomalaisille hankala, sillä puolue käyttää PerusS-lyhennettä ja logoa laajasti. Perussuomalaisten mielestä tunnus on vakiintunut heidän käyttöönsä, ja pohjoiskarjalalaisen Pekka Sivosen menettely aiheuttaa monenlaista harmia ja vahinkoa.

Puolue yrittääkin saada korkeimman hallinto-oikeuden kumoamaan Patentti- ja rekisterihallituksen päätöksen, jolla PerusS on rekisteröity osin Sivosen nimiin. Valituslautakunta ei muuttanut lopputulosta.

Päätöksen perusteella Sivonen voi myydä esimerkiksi rakennus-, korjaus-, huolto- ja asennuspalveluita PerusS-nimellä.

Puoluesihteeri Ossi Sandvik ei ymmärrä, miksi joku haluaa lähteä omimaan puolueen tunnusta.

Perussuomalaisten näkemys on, että jos Sivonen tekisi esimerkiksi asennustöitä ja pakettiautossa olisi iso PerusS-logo, yleisö mieltäisi toiminnan heti puolueen toiminnaksi.

- Minusta se on aivan ilmeistä, että tunnus yhdistettäisiin puolueeseen, Sandvik sanoo.

Hän ei lähde julkisuudessa arvailemaan Sivosen motiiveja.

PerusS-pesuaineita ja kosmetiikkaa?


Sivonen itse kertoo käyttäneensä PerusS:ää ja muita nimestään johdettavia lyhenteitä allekirjoituksissaan jo vuodesta 1975 lähtien.

Yritystoiminnassa hän ei ole PerusS:ää hyödyntänyt, mutta voisi kuitenkin ajatella sen käyttöä tulevaisuudessa asennus- tai muussa liiketoiminnassa. Sivosella on ollut esimerkiksi puusepänliike.

Sivonen on myös toiminut kertomansa mukaan vuonna 2007 Pohjois-Karjalassa perussuomalaisten vaalipäällikkönä, miltä paikalta hänet erotettiin. Hän kertoo arvostelleensa puheenjohtaja Timo Soinin politiikkaa ja puolueen rahankäyttöä.

Sivosen mukaan hän kävi aikoinaan keskustelua PerusS:n rekisteröinnistä, mutta puolue ei ottanut asiaa kuuleviin korviinsa.

- Halusin näpäyttää, että pitäisi viisaampia kuunnella, Sivonen sanoo.

Välttääkseen jatkossa tavaramerkkisotkut perussuomalaisilla on Patentti- ja rekisterihallituksessa sisällä oma hakemus, joka koskee laajaa kirjoa tuotteita ja palveluja pesuaineista, kosmetiikasta, juomista ja urheilutoiminnasta lähtien.

Hakemusta ei ole voitu ratkaista, koska se on osin päällekkäinen Sivos-jutun kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt